Perník ako z detstva

Recept Perník ako z detstva

Pridal: Katka, 7.4.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pamätám si ešte keď som bola malé dieťa, ako nám vynikajúci babkin perník rozvoniaval po celom dome a my sme sa už nemohli dočkať kedy ho budeme môcť konečne zjesť. Vždy keď zavoniam jeho nezameniteľnú vôňu spomeniem si na to a opäť sa objaví tá detstká nedočkavosť :) Tento receptík je overený rokmi a traduje sa, že je najlepší :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 7.4.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

1 pohárkryštálový cukor
1 pohár (zaliate 2 KL mletej kávy)káva
1 PLmaslo
2 ksvajce
1 pohárpráškový cukor
3 pohárehladká múka
1 balíkkypriaci prášok perníkový
2 KLškorica

Na potretie:

džem
alebo horká čokoláda roztopená s trochou maslačokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Uvaríme si šálku kávy.
  2. V panvici cukor upálime na karamel a ten zalejeme pripravenou kávou. Túto zmes necháme vychladnúť vo vodnom kúpeli aby sa nám to rýchlejšie schladilo.
  3. V miske mixérom rozmiešame maslo s 2 celými vajíčkami a práškovým cukrom (miešame cca 2 minúty) pokiaľ vznikne hladká zmes.
  4. Do maslovej zmesi pridáme vychladnutú karamelovú kávu, kypriaci prášok do perníka, hladkú múku a opäť vymiešame.
  5. Hotovú zmes vylejeme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou.  Zarovnáme aby nám perník rovnomerne vyrástol v rúre.
  6. Pečieme približne 25 minút pri teplote 180 °C.
  7. Po upečení ešte teplé natrieme džemom (my používame slivkový, jahodový alebo marhuľový) a necháme vychladnúť.
  8. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou alebo horkou čokoládou rozpustenou s trochou masla.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť