Pečený losos s tekvičkou

Pridal: Recepty s Anabelou, 7.4.2014
Kategorie: Zdravé recepty, Ryby a morské plody
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Stáva sa Vám často, že prídete domov a potrebujete do pol hodiny mať večeru na stole? Nám teda dosť často, či už cez týždeň, alebo prídeme v nedeľu z výletu. Vtedy človek schytí čo má po ruke, a veru sa mi stáva, že z toho máme koľkokrát lepšiu dobrôtku, ako keď človek veľa vymýšľa a špekuluje. Pozrime sa teda na rýchly recept na pečeného lososa. Táto kombinácia je možno pre niekoho trošku prekvapivá, ale nám to naozaj veľmi chutilo. Tá oranžová farba tekvičky a lososa. A tá vôňa? Proste to treba len vyskúšať :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: Recepty s Anabelou, 7.4.2014
Kategorie: Zdravé recepty, Ryby a morské plody
SUROVINY
400 gčerstvý losos
citrón
olej
tymián
sezam
soľ
(malá, maslová)tekvica
škorica
kurkuma
- V prvom rade treba zapnúť rúru, vyberiem a opláchnem čerstvý kúsok lososa.
- Olejom vymastím pekáč a položím naň osušeného lososa, pokvapkám olejom, hrubozrnou soľou a trochu ho v rukách s týmto všetkým vymasírujem.
- Očistím si tekvičku, maslovú, ktorú je dostať teraz naozaj všade, aj v hypermarketoch.
- Nakrájam ju na kocky, pridám do pekáča, a posypem škoricou a kurkumou.
- Rúru mám už určite vyhriatú na 200 stupňov, tak šup s pekáčom dnu. Aspoň na 15 minút.
- Po 15.tich minútach pekáč vyberiem, lososa polejem šťavou s vytlačeného citróna, až tak zasičí, a posypem sezamovými semiačkami.
- Tekvičku len tak poprevaľujem a pootáčam na druhú stranu, a pekáč dám zvovu, ale už iba tak na 5 minút späť na dopečenie.
KOMENTÁRE K RECEPTU