Palacinky s pomarančovým sirupom

Recept Palacinky s pomarančovým sirupom

Pridal: Zuzka, 25.4.2014

Kategorie: Sladké jedlá

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Palacinky sú cool. Vždy a všade. A najmä ešte také teplé, bez ničoho, rovno z panvice sú najlepšie. Niekedy mám pocit, že by som bola schopná ich zjesť rovno pri výrobe - počas času prípravy jednej by som stihla zjesť tú práve upečenú... To radšej teda skúšať nebudem. Skôr sa budem tešiť z vydarených receptov, z ktorých je jeden práve aj tento. Chodila som okolo neho presne dva roky. A nechápem, načo som tak dlho čakala....

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 25.4.2014

Kategorie: Sladké jedlá

SUROVINY

500 mlmlieko
2 ksvajce
štipkasoľ
štipkasóda bikarbóna
na opekanieolej
250 ghladká múka
50 gmaslo
2 kspomaranč
50 ghnedý cukor
2 PLlimoncello

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Najskôr palacinky.
  1. Mlieko som s vajíčkami vymiešala ponorným mixérom.
  2. Pridala som postupne múku zmiešanú so soľou a sódou bikarbónou a vymiešala som to celé ponorným mixérom do redšieho cesta.
  3. Na rozohriatej panvici som vždy na troške oleja piekla palacinku do zlatohneda.
A teraz sirup. Recept na limoncello nájdete tu
  1. Jeden celý pomaranč som odšťavila.
  2. Druhý pomaranč som ošúpala a pokrájala na tenšie kolieska a tie následne na menšie kúsky.
  3. Na panvici som rozpustila maslo a pridala hnedý cukor. Nechala som ho skaramelizovať.
  4. Potom som tam pridala šťavu a nechala karamel úplne rozpustiť.
  5. Nakoniec som tam pridala kúsky pomaranča a limoncello a nechala som to celé spolu premiešať a prehriať.
Na tanier som uložila dve preložené palacinky, preliala pomarančovým sirupom a pridala pár kúskov ovocia. Odporúčam jesť ešte teplé, stojí to zato, od toho krásne voňavého lepkavého sirupu sa nebudete chcieť odtrhnúť...

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť