Palacinky s pomarančovým sirupom

Pridal: Zuzka, 25.4.2014
Kategorie: Sladké jedlá
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Palacinky sú cool. Vždy a všade. A najmä ešte také teplé, bez ničoho, rovno z panvice sú najlepšie. Niekedy mám pocit, že by som bola schopná ich zjesť rovno pri výrobe - počas času prípravy jednej by som stihla zjesť tú práve upečenú... To radšej teda skúšať nebudem. Skôr sa budem tešiť z vydarených receptov, z ktorých je jeden práve aj tento. Chodila som okolo neho presne dva roky. A nechápem, načo som tak dlho čakala....
FOTKA OD VÁS
Pridal: Zuzka, 25.4.2014
Kategorie: Sladké jedlá
SUROVINY
500 mlmlieko
2 ksvajce
štipkasoľ
štipkasóda bikarbóna
na opekanieolej
250 ghladká múka
50 gmaslo
2 kspomaranč
50 ghnedý cukor
2 PLlimoncello
Najskôr palacinky.
- Mlieko som s vajíčkami vymiešala ponorným mixérom.
- Pridala som postupne múku zmiešanú so soľou a sódou bikarbónou a vymiešala som to celé ponorným mixérom do redšieho cesta.
- Na rozohriatej panvici som vždy na troške oleja piekla palacinku do zlatohneda.
- Jeden celý pomaranč som odšťavila.
- Druhý pomaranč som ošúpala a pokrájala na tenšie kolieska a tie následne na menšie kúsky.
- Na panvici som rozpustila maslo a pridala hnedý cukor. Nechala som ho skaramelizovať.
- Potom som tam pridala šťavu a nechala karamel úplne rozpustiť.
- Nakoniec som tam pridala kúsky pomaranča a limoncello a nechala som to celé spolu premiešať a prehriať.
KOMENTÁRE K RECEPTU