NajRecept.sk Dezerty Ovocná bublaninka
Ovocná bublaninka
Recept Ovocná bublaninka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Recepty s Anabelou    ·   6.4.2014

Ovocná bublaninka

Pozdravujem opäť všetky gazdinky. Jedno ako často kuchtíte, ide o to, že je to s láskou. Či už k jedlu alebo k tomu, pre koho varíte. Ja si vychutnávam asi oboje :-) Dnes niečo na nedeľný dezert. Ešte kým nie sú úplné horúčavy, znesieme aj niečo múčnejšie. Ostalo mi z týždňa dosť ovocia, po ktorom už nik nesiahne, ale je mi ho zas ľúto vyhodiť. Takže na bublaninku ako vyšité. Hor sa do toho.

Suroviny
0,5 kg
ovocie
2 hrnčeky
hladká múka
1 hrnček
krupicový cukor
200 g
maslo
3 ks
vajce
1/2 hrnčeka
mlieko
1/2 vaničky
hrudkovitý tvaroh
1 balenie
vanilkový cukor
1 balenie
kypriaci prášok
3 KL
amaretto
2 KL
vanilkový puding
citrónová šťava
citrónová kôra
na posypanie
práškový cukor
na vymazanie formy
maslo
na vysypanie formy
múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo necháme zmäknúť, utrieme ho s cukrom do peny a postupne vlievam vlažné mlieko rozmiešané s vajíčkom a amaretom.
  2. Pridám vanilkový cukor, šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru.
  3. Na záver vmiešame zmes preosiatej múky, pudingového a kypriaceho prášku, pol vaničky tvarohu a znovu prepracujem.
  4. Cesto naplníme do vymasteného a múkou vysypaného plechu (alebo aj hlbšej formy) a navrch poukladáme ovocie. Ako som spomínala mne zostalo ovocie z týždňa, takže ja som ukladala najpr marhule, potom jahody a nakoniec čerešne.
  5. Ovocie som umyla, v samostatnej miske obalila do džemu, len tak zľahka, aby bolo ovocie trošku sladšie. Niekto používa aj práškový cukor.
  6. Takto nachystaný plech vložíme do vyhriatej rúry na 190 °C a pečieme do zlatista asi 30-45 minút.
  7. Na druhý deň bude bublaninka ešte lepšia s lyžičkou šlahačky navrchu.. dobrú chuť :-)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár