Ovocná bublaninka

Recept Ovocná bublaninka

Pridal: Recepty s Anabelou, 6.4.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pozdravujem opäť všetky gazdinky. Jedno ako často kuchtíte, ide o to, že je to s láskou. Či už k jedlu alebo k tomu, pre koho varíte. Ja si vychutnávam asi oboje :-) Dnes niečo na nedeľný dezert. Ešte kým nie sú úplné horúčavy, znesieme aj niečo múčnejšie. Ostalo mi z týždňa dosť ovocia, po ktorom už nik nesiahne, ale je mi ho zas ľúto vyhodiť. Takže na bublaninku ako vyšité. Hor sa do toho.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Recepty s Anabelou, 6.4.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

0,5 kgovocie
2 hrnčekyhladká múka
1 hrnček krupicový cukor
200 gmaslo
3 ksvajce
1/2 hrnčekamlieko
1/2 vaničkyhrudkovitý tvaroh
1 balenievanilkový cukor
1 baleniekypriaci prášok
3 KLamaretto
2 KLvanilkový puding
citrónová šťava
citrónová kôra
na posypaniepráškový cukor
na vymazanie formymaslo
na vysypanie formymúka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo necháme zmäknúť, utrieme ho s cukrom do peny a postupne vlievam vlažné mlieko rozmiešané s vajíčkom a amaretom.
  2. Pridám vanilkový cukor, šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru.
  3. Na záver vmiešame zmes preosiatej múky, pudingového a kypriaceho prášku, pol vaničky tvarohu a znovu prepracujem.
  4. Cesto naplníme do vymasteného a múkou vysypaného plechu (alebo aj hlbšej formy) a navrch poukladáme ovocie. Ako som spomínala mne zostalo ovocie z týždňa, takže ja som ukladala najpr marhule, potom jahody a nakoniec čerešne.
  5. Ovocie som umyla, v samostatnej miske obalila do džemu, len tak zľahka, aby bolo ovocie trošku sladšie. Niekto používa aj práškový cukor.
  6. Takto nachystaný plech vložíme do vyhriatej rúry na 190 °C a pečieme do zlatista asi 30-45 minút.
  7. Na druhý deň bude bublaninka ešte lepšia s lyžičkou šlahačky navrchu.. dobrú chuť :-)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť