Orieškový koláč s makom a vôňou citrónu.
Nebol by to pre nás riadny víkend, keby sme nemali dobrý koláč a navyše musím dodržať našu tradíciu v práci, ktorú som založila- každý pondelok ráno nosím kolegom do práce koláč, aby sme sa naštartovali do pracovného týždňa. Tentokrát som zvolila túto šikovnú záležitosť...
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
175 g (zmäknuté)maslo
180 ghnedý cukor
4 ksvajce
85 ghladká múka
1 KLprášok do pečiva
200 gvlašské orechy mleté
1 KLvanilkový extrakt
z 1/2 kscitrónová kôra
4 KLmletý mak
- Maslo som vyšľahala s cukrom do peny.
- Postupne som pridala po jednom vajíčku.
- Primiešala som múku, prášok do pečiva, orechy, mak, citrónovú kôru a extrakt a všetko som riadne premiešala na kompaktné cesto.
- Cesto som vyliala do vymastenej tortovej formy a pri 160 stupňoch som koláč nechala piecť cca 60 minút.
- Koláč som nechala úplne vychladnúť a posypala som práškovým cukrom.
- Podávala som s čerstvými jahodami.
KOMENTÁRE K RECEPTU