NajRecept.sk Dezerty Kokosovo-čokoládový zákusok
Kokosovo-čokoládový zákusok
Recept Kokosovo-čokoládový zákusok
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Just Delicious    ·   13.4.2014

Kokosovo-čokoládový zákusok

Budeme potrebovať plech v rozmere 25 x 35 cm

Suroviny

Cesto:

5 ks
bielok
180 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
200 g
strúhaný kokos
2 PL
polohrubá múka
2 ČL
prášok do pečiva

Čokoládová plnka:

100 g
čokoláda na varenie
100 ml
mlieko
100 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
5 ks
žĺtok
200 g
maslo
1 PL
kakao
1 PL
rum
na vymastenie plechu
tuk
na vysypanie plechu
múka

Šľahačková plnka:

250 ml
smotana na šľahanie 33%
1 balíček
stužovač šľahačky

Mäkká čokoládová poleva:

100 g
horká čokoláda 70%
80 ml
mlieko
15 g
maslo
1 PL
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
Cesto:
  1. V miske vyšľaháme z bielkov polotuhý sneh.
  2. Pridáme práškový a vanilkový cukor a vyšľaháme dotuha.
  3. Do snehu opatrne primiešame strúhaný kokos a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  4. Cesto vylejeme na tukom vymazaný a múkou vysypaný plech, prípadne plech vystlaný pečiacim papierom.
  5. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov.
  6. Po upečení necháme koláč vychladnúť na kuchynskej mriežke.
Čokoládová plnka:
  1. Čokoládu polámanú na kúsky, mlieko, práškový, vanilkový cukor, kakao a žĺtky opatrne šľaháme nad parou do zhustnutia.
  2. Hotový krém necháme vychladnúť a potom doň vmiešame zmäknuté maslo a rum.
Šľahačka:
  1. Dobre vychladenú smotanu na šľahanie zmiešame so stužovačom a ušľaháme dotuha.
  2. Čokoládovú plnku rovnomerne navrstvíme na vychladnuté kokosové cesto, na ňu rozotrieme šľahačkovú plnku a povrch uhladíme stierkou.
  3. Dáme do chladničky stuhnúť na 2 hodiny.
Čokoládová poleva:
  1. Nad parou rozpustíme nasekanú horkú čokoládu, mlieko, maslo a cukor a miešame kým nevznikne hustá a lesklá zmes.
  2. Čokoládovú polevu necháme trošku vychladnúť (nenalievame na šľahačku horúcu) a polejeme koláč.
  3. Vložíme späť do chladničky, opäť minimálne na 2 hodiny a necháme dobre vychladiť. (ja som nestihla koláč tak dlho chladiť :)
Takáto čokoládová poleva nestvrdne a pri krájaní sa neláme. Krájame ostrým nahriatym nožom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár