Kokosovo-čokoládový zákusok

Recept Kokosovo-čokoládový zákusok

Pridal: Just Delicious, 13.4.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Budeme potrebovať plech v rozmere 25 x 35 cm

FOTKA OD VÁS

Pridal: Just Delicious, 13.4.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Cesto:

5 ksbielok
180 gpráškový cukor
1 balíček vanilkový cukor
200 gstrúhaný kokos
2 PLpolohrubá múka
2 ČLprášok do pečiva

Čokoládová plnka:

100 gčokoláda na varenie
100 mlmlieko
100 gpráškový cukor
1 balíček vanilkový cukor
5 ksžĺtok
200 gmaslo
1 PLkakao
1 PLrum
na vymastenie plechutuk
na vysypanie plechu múka

Šľahačková plnka:

250 mlsmotana na šľahanie 33%
1 balíček stužovač šľahačky

Mäkká čokoládová poleva:

100 ghorká čokoláda 70%
80 mlmlieko
15 gmaslo
1 PLpráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Cesto:
  1. V miske vyšľaháme z bielkov polotuhý sneh.
  2. Pridáme práškový a vanilkový cukor a vyšľaháme dotuha.
  3. Do snehu opatrne primiešame strúhaný kokos a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  4. Cesto vylejeme na tukom vymazaný a múkou vysypaný plech, prípadne plech vystlaný pečiacim papierom.
  5. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov.
  6. Po upečení necháme koláč vychladnúť na kuchynskej mriežke.
Čokoládová plnka:
  1. Čokoládu polámanú na kúsky, mlieko, práškový, vanilkový cukor, kakao a žĺtky opatrne šľaháme nad parou do zhustnutia.
  2. Hotový krém necháme vychladnúť a potom doň vmiešame zmäknuté maslo a rum.
Šľahačka:
  1. Dobre vychladenú smotanu na šľahanie zmiešame so stužovačom a ušľaháme dotuha.
  2. Čokoládovú plnku rovnomerne navrstvíme na vychladnuté kokosové cesto, na ňu rozotrieme šľahačkovú plnku a povrch uhladíme stierkou.
  3. Dáme do chladničky stuhnúť na 2 hodiny.
Čokoládová poleva:
  1. Nad parou rozpustíme nasekanú horkú čokoládu, mlieko, maslo a cukor a miešame kým nevznikne hustá a lesklá zmes.
  2. Čokoládovú polevu necháme trošku vychladnúť (nenalievame na šľahačku horúcu) a polejeme koláč.
  3. Vložíme späť do chladničky, opäť minimálne na 2 hodiny a necháme dobre vychladiť. (ja som nestihla koláč tak dlho chladiť :)
Takáto čokoládová poleva nestvrdne a pri krájaní sa neláme. Krájame ostrým nahriatym nožom.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť