Kešu syr

Pridal: human-brute, 16.4.2014
Kategorie: Prílohy
Nahraj fotku a pochváľ sa
Kešu oriešky (akažú) sú jadrá obličkovca západného (Anacardium occidentale). Tento strom je príbuzný mangovníku a pistácii pravej. Oriešky majú mandľovú chuť, obličkovitý tvar a červenkasto sivohnedú farbu. Sú nielen vynikajúcou pochúťkou, ale aj zdrojom železa, selénu, mangánu a vitamínu B1. Orechy obsahujú kvalitné bielkoviny, lecitín, vitamíny B (najviac mandle), provitamín A (kešu, pistácie), vitamín E, ktorý chráni tuky pred žltnutím (lieskové oriešky, mandle, jedlé gaštany, arašidy, vlašské orechy) a kyselinu listovú (arašidy, lieskové oriešky, mandle), ktorá je potrebná najmä v tehotenstve. Orechy rozhodne patria do vašej stravy! :) Blíži sa jar a s ňou kopec nového čerstvého jedla priamo z prírody, trhov či zo záhradky. Tak šup šup domínať posledné zásoby z mrazničky z minulého leta ( zelené fazuľové lusky) a už aj sadiť semienka, a tešiť sa z nového zeleného života navôkol.
Pridal: human-brute, 16.4.2014
Kategorie: Prílohy
SUROVINY
K čomu syr podávame?
Určite ho musíte vyskúšať s jednozrnkovým chlebíčkom a čerstvá pažítka na vrch! Na párty je super ak nakrájate k nemu čerstvé "hranolky" z mrkvy, bielej reďkovky, kalerábu či inej zeleniny. Namočiť, a chrúmať :) Môžete ho využiť ako náplň do hubových burgrov namiesto slnečnicovej pomazánky. A ešte kopec ďalších možností, popustite fantáziu - len do toho! :)