Jogurtové celozrnné pečivo

Jogurtové celozrnné pečivo

By 4. apríla 2014

Obyčajné pečivo ozvláštnené jogurtom a celou pšenicou. A ešte má pekný tvar! 🙂

Instructions

  1. Najprv si namočíme pšenicu aspoň na 3 hodiny.
  2. V miske si zmiešame kúsok vody s droždím, cukrom, poprášime múkou a necháme vzísť kvások.
  3. V druhej miske si zmiešame múku so soľou a pridáme ku kvásku.
  4. Pridáme jogurt, vodu a vypracujeme hladké, elastické cesto.
  5. Napokon do neho zapracujeme semienka a namočenú a zliatu pšenicu.
  6. Prikryjeme a necháme kysnúť 1 hodinu.Jogurtové celozrnné pečivo 1
  7. Po hodine cesto vyklopíme a rozdelíme na 4 rovnaké diely.
  8. Z každej časti ušúľame pásik dlhý asi 45 cm a zatočíme z každej strany 3 krát a vytvoríme "esíčko".
  9. Poukladáme na plech, poprášíme kukuričnou múkou, prikryjeme a necháme kysnúť ďalšiu hodinu.
  10. Rúru aj s plechom na spodku vyhrejeme na 220°C, vložíme pečivo, na plech vylejeme pohár vody, rýchlo zavrieme rúru a pečieme cca 40 minút.
  11. Necháme vychladnúť na mriežke.Jogurtové celozrnné pečivo 2
Print

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *