Jogurtové celozrnné pečivo

Recept Jogurtové celozrnné pečivo

Pridal: Spinava kuchyna je s, 4.4.2014

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Obyčajné pečivo ozvláštnené jogurtom a celou pšenicou. A ešte má pekný tvar! :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 4.4.2014

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

180 ghustý biely jogurt
250 gcelozrnná pšeničná múka
250 ghladká pšeničná múka
200 mlvlažná voda
1/2 sáčkusušené droždie
1 ČLcukor
1 a 1/2 ČLsoľ
hrsťpšenica celá
hrsťslnečnicové semienka
hrsťľanové semienka
hrsťtekvicové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najprv si namočíme pšenicu aspoň na 3 hodiny.
  2. V miske si zmiešame kúsok vody s droždím, cukrom, poprášime múkou a necháme vzísť kvások.
  3. V druhej miske si zmiešame múku so soľou a pridáme ku kvásku.
  4. Pridáme jogurt, vodu a vypracujeme hladké, elastické cesto.
  5. Napokon do neho zapracujeme semienka a namočenú a zliatu pšenicu.
  6. Prikryjeme a necháme kysnúť 1 hodinu.
  7. Po hodine cesto vyklopíme a rozdelíme na 4 rovnaké diely.
  8. Z každej časti ušúľame pásik dlhý asi 45 cm a zatočíme z každej strany 3 krát a vytvoríme "esíčko".
  9. Poukladáme na plech, poprášíme kukuričnou múkou, prikryjeme a necháme kysnúť ďalšiu hodinu.
  10. Rúru aj s plechom na spodku vyhrejeme na 220°C, vložíme pečivo, na plech vylejeme pohár vody, rýchlo zavrieme rúru a pečieme cca 40 minút.
  11. Necháme vychladnúť na mriežke.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť