Fotorecept: Vajíčková tlačenka

Fotorecept: Vajíčková tlačenka

Pridal: IvanK., 6.4.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Studená lahôdka na veľkonočný stôl...

FOTKA OD VÁS

Pridal: IvanK., 6.4.2014

Kategorie:

SUROVINY

7 ksvajce
1 pohárkyslé sterilizované uhorky
1 konzervahrášok s mrkvou
1 pohársterilizovaná kápia
1 balíčekželatína
1 pohártatárska omáčka
2 kockyzeleninový bujón
20 dkgdusená šunka
1 PLocot
štipkamleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Uvaríme vajcia natvrdo.
  2. Po vychladnutí ich olúpeme.
  3. Uhorky nastrúhame na hrubom struháku, šunku nakrájame na rezance, kápiu a mrkvu nasekáme nadrobno. Pridáme hrášok.
  4. Premiešame.
  5. Pridáme nadrobno nakrájané uvarené vajíčka a zľahka premiešame.
  6. Do hrnca dáme pol litra vody, želatínu, dva bujóny. Želatíny môžeme dať kľudne o niečo viac ako na pol litra vody, tlačenka bude pevnejšia.
  7. Pridáme trochu uhorkovej vody, štipku čierneho mletého korenia, podľa chuti ocot.
  8. Zohrejeme na 40-50°C a počkáme až sa rozpustí želatína.
  9. Necháme trochu vychladnúť a pridáme pohár tatárskej omáčky.
  10. A metličkou riadne rozmiešame.
  11. Zalejeme zeleninu.
  12. A zľahka premiešame.
  13. Vylejeme do formy, ktorú sme predtým opláchli studenou vodou. Ak forma nemá silikónovú, teflónovú alebo inú nelepivú úpravu, vystelieme ju mikroténovým vreckom.
  14. Zakryjeme alobalom a odložíme do chladničky.
  15. Energetická hodnota celej vajíčkovej tlačenky podľa uvedených ingrediencií je 8500 kJ (2030 kcal). Jedna 150 gramová porcia má asi 850 kJ (203 kcal). Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť