Fotorecept: Vajíčková tlačenka

Fotorecept: Vajíčková tlačenka

By 6. apríla 2014

Studená lahôdka na veľkonočný stôl...

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

  1. Uvaríme vajcia natvrdo.Fotorecept Vajíčková tlačenka (1)
  2. Po vychladnutí ich olúpeme.Fotorecept Vajíčková tlačenka (15)
  3. Uhorky nastrúhame na hrubom struháku, šunku nakrájame na rezance, kápiu a mrkvu nasekáme nadrobno. Pridáme hrášok.Fotorecept Vajíčková tlačenka (14)
  4. Premiešame.
  5. Pridáme nadrobno nakrájané uvarené vajíčka a zľahka premiešame.Fotorecept Vajíčková tlačenka (14)
  6. Do hrnca dáme pol litra vody, želatínu, dva bujóny. Želatíny môžeme dať kľudne o niečo viac ako na pol litra vody, tlačenka bude pevnejšia.Fotorecept Vajíčková tlačenka (13)
  7. Pridáme trochu uhorkovej vody, štipku čierneho mletého korenia, podľa chuti ocot.Fotorecept Vajíčková tlačenka (4)
  8. Zohrejeme na 40-50°C a počkáme až sa rozpustí želatína.Fotorecept Vajíčková tlačenka (11)
  9. Necháme trochu vychladnúť a pridáme pohár tatárskej omáčky.Fotorecept Vajíčková tlačenka (10)
  10. A metličkou riadne rozmiešame.Fotorecept Vajíčková tlačenka (9)
  11. Zalejeme zeleninu.Fotorecept Vajíčková tlačenka (8)
  12. A zľahka premiešame.Fotorecept Vajíčková tlačenka (7)
  13. Vylejeme do formy, ktorú sme predtým opláchli studenou vodou. Ak forma nemá silikónovú, teflónovú alebo inú nelepivú úpravu, vystelieme ju mikroténovým vreckom.Fotorecept Vajíčková tlačenka (7)
  14. Zakryjeme alobalom a odložíme do chladničky.
  15. Energetická hodnota celej vajíčkovej tlačenky podľa uvedených ingrediencií je 8500 kJ (2030 kcal). Jedna 150 gramová porcia má asi 850 kJ (203 kcal). Dobrú chuť!

Fotorecept Vajíčková tlačenka (5)

Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

2 odpovedí na Fotorecept: Vajíčková tlačenka

  1. Ada

    Chcem sa opýtať, pod pohárom tatárskej omáčky sa rozumie pohár sklenený, na pitie alebo pohár ako celá fľaša jednej tatárky 🙂 Ďakujem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *