Fotorecept: Kávové kocky

Fotorecept: Kávové kocky

Pridal: adkas-tastyfood, 30.4.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Úplne jednoduchý zákusok. Šťavnatá kávová piškóta so skvelou čokoládovo-smotanovou polevou. Výborná kombinácia:káva a čokoláda. Naozaj nič náročné, ale zákusok je výdatný. Občas je dobré, keď máme poruke nenáročný recept. Samozrejme som niesla koštovku do práce. Keďže zákusok chutil, ponúkam recept aj Vám. Nemajte žiadne veľké očakávania, zákusok spĺňa kategóriu jednoduchších zákuskov.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 30.4.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

5 ksvajce
1 hrnček (300 ml)polohrubá múka
1 hrnčekkryštálový cukor
1 hrnčekgranko
3/4 hrnčekaolej
1 balenieprášok do pečiva

Na poliatie:

150 ml (1PL nescafe, 150 ml vriacej vody)nescafe
1 KLcukor
330 mldžem kyslejší

Poleva:

250 mlšľahačková smotana
200 ghorká čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Celé vajcia našľaháme. Pridáme cukor a šľaháme, kým dostaneme peknú, hustú krémovú hmotu.
  2. Pridáme olej, prešľaháme.
  3. Nakoniec ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanu s Grankom a práškom do pečiva.
  4. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 35 minút.

  1. Uvaríme Nescafe. Z upečenej piškóty odstránime papier a vrátime ju späť do plechu.
  2. Piškótu rovnomerne pomocou lyžice polejeme kávou. Ak sa na vrchnej strane piskoty oddeľuje "koža" kľudne ju stiahnite, poleva bude lepšie držať.
  3. Natrieme vrstvou džemu.
  4. Šľahačkovú smotanu dáme zohriať na bod varu, nalámeme do nej čokoládu a miešame, kým sa hmota              spojí.
  5. Nalejeme polevu na džem a necháme stuhnúť.
  6. Vrch môžeme ozdobiť podľa seba.

 

Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť