NajRecept.sk Dezerty Fotorecept: Kávové kocky
Fotorecept: Kávové kocky
Fotorecept: Kávové kocky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   30.4.2014

Fotorecept: Kávové kocky

Úplne jednoduchý zákusok. Šťavnatá kávová piškóta so skvelou čokoládovo-smotanovou polevou. Výborná kombinácia:káva a čokoláda. Naozaj nič náročné, ale zákusok je výdatný. Občas je dobré, keď máme poruke nenáročný recept. Samozrejme som niesla koštovku do práce. Keďže zákusok chutil, ponúkam recept aj Vám. Nemajte žiadne veľké očakávania, zákusok spĺňa kategóriu jednoduchších zákuskov.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
5 ks
vajce
1 hrnček (300 ml)
polohrubá múka
1 hrnček
kryštálový cukor
1 hrnček
granko
3/4 hrnčeka
olej
1 balenie
prášok do pečiva

Na poliatie:

150 ml (1PL nescafe, 150 ml vriacej vody)
nescafe
1 KL
cukor
330 ml
džem kyslejší

Poleva:

250 ml
šľahačková smotana
200 g
horká čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Celé vajcia našľaháme. Pridáme cukor a šľaháme, kým dostaneme peknú, hustú krémovú hmotu.
  2. Pridáme olej, prešľaháme.
  3. Nakoniec ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanu s Grankom a práškom do pečiva.
  4. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 35 minút.

  1. Uvaríme Nescafe. Z upečenej piškóty odstránime papier a vrátime ju späť do plechu.
  2. Piškótu rovnomerne pomocou lyžice polejeme kávou. Ak sa na vrchnej strane piskoty oddeľuje "koža" kľudne ju stiahnite, poleva bude lepšie držať.
  3. Natrieme vrstvou džemu.
  4. Šľahačkovú smotanu dáme zohriať na bod varu, nalámeme do nej čokoládu a miešame, kým sa hmota              spojí.
  5. Nalejeme polevu na džem a necháme stuhnúť.
  6. Vrch môžeme ozdobiť podľa seba.

 

Dobrú chuť!

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov