Fotorecept: Kakaový koláč s jahodami
Tento kakaový koláč najradšej robievam v lete a najviac chutí, keď je dobre vychladený ;-)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
4 ksvajce
120 gkryštálový cukor
200 mlmlieko
100 mlolej
320 gpolohrubá múka
1/2 balíčkaprášok do pečiva
2-3 PLkakao
Plnka:
250 ml (kto chce, môže dať aj stužovač šľahačky, ja som nedala)smotana na šľahanie 33 %
200 gsmotana kyslá 16 %
1 balenievanilkový cukor
1-2 PLpráškový cukor
čerstvé jahody
- Najskôr vyšlaháme smotanu a šlahačku dáme stuhnúť do chladničky.
- Cesto vlejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
- Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 30 -35minút.
- Po upečení skontrolujem pomocou špajdle, či je koláč upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok.
- Potom celý koláč natrieme plnkou a ľubovoľne ozdobíme. Ja som posypala kakaom.
- Dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na 1- 2 hodiny. Musí dobre stuhnúť, lepšie sa potom krája!
KOMENTÁRE K RECEPTU