Fotorecept: Kakaový koláč s jahodami

Fotorecept: Kakaový koláč s jahodami

Pridal: Ywett, 20.4.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento kakaový koláč najradšej robievam v lete a najviac chutí, keď je dobre vychladený ;-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Ywett, 20.4.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
120 gkryštálový cukor
200 mlmlieko
100 mlolej
320 gpolohrubá múka
1/2 balíčkaprášok do pečiva
2-3 PLkakao

Plnka:

250 ml (kto chce, môže dať aj stužovač šľahačky, ja som nedala)smotana na šľahanie 33 %
200 gsmotana kyslá 16 %
1 balenievanilkový cukor
1-2 PLpráškový cukor
čerstvé jahody

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr vyšlaháme smotanu a šlahačku dáme stuhnúť do chladničky.
  2. Potom ju vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
  3. Celé vajcia vyšlaháme s cukrom.
  4. Pridáme mlieko a olej.
  5. A ešte chvíľku šľaháme.
  6. Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
  7. A primiešame kakao.
  8. Cesto vlejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
  9. Formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75.
  10. Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 30 -35minút.
  11. Po upečení skontrolujem pomocou špajdle, či je koláč upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok.
  12. Keď vychladne 3x prekrojíme zúbkovaným nožom.
  13. Natrieme plnkou a poukladáme prekrojené jahody.
  14. Položíme druhý plát, natrieme plnkou, poukladáme jahody a to zopakujeme, aj s tretím plátom.
  15. Potom celý koláč natrieme plnkou a ľubovoľne ozdobíme. Ja som posypala kakaom.
  16. Dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na 1- 2 hodiny. Musí dobre stuhnúť, lepšie sa potom krája!

Prajem dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť