Fotorecept | Čokoládovo-lieskové biscotti

Fotorecept | Čokoládovo-lieskové biscotti

Pridal: MadeWithLove, 21.4.2014

Kategorie: Sviatočné pečenie, Sušienky, Dezerty, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak si myslíte, že urobiť pravé talianske biscotti je naozaj ťažké - vôbec sa nemýlite. Nebojím sa priznať, že toto je recept, pri ktorom sa môžeme baviť o šťastnom pokuse. Chcete vedieť koľko receptov som v jeden deň vyskúšala na biscotti? TRI rôzne recepty - a pri každom jednom som takmer prišla o nervy. Nevychádzali a rozpadávali sa mi. Napokon som našla tento a povedala som si ,, Prečo teda nie?" Ako sa však hovorí, čo ťa nezabije to ťa posilní. A tak sa aj stalo. Upiekla som svoje prvé naozajstné biscotti a všetci si začali o mne pošepkávať, že som Masterchef (len si to predstavujem, neverte mi :) ) Preto sa nenechajte odradiť ale radšej sa pripojte ku mne na tejto biscottovej púti. Nejak to spolu zvládneme, nebojte sa. Čokoládové biscotti najlepšie chutia s kávou keď si ch do nej namáčate a pomaly vychutnávate.

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 21.4.2014

Kategorie: Sviatočné pečenie, Sušienky, Dezerty, Vianoce

SUROVINY

1 pohárlieskové orechy
2 a 1/2 pohárahladká múka
1/2 pohárakakao
2 PLinstantná káva
štipkasoľ
1/2 KLsóda bikarbóna
3/4 KLprášok do pečiva
4 ks (veľkosť L)vajce
1 a 1/3 pohárakryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Lieskove orechy:
  1. Rúru predhrejme na teplotu 180 °C.
  2. Orechy dáme na plech a dáme piecť na 10 minút alebo až do momentu kým začnú voňať a ich šupka začala praskať.
  3. Orechy dáme do utierky a šúchame, vďaka čomu sa aspoň z väčšej časti zbavíme šupky, ktorá môže chutiť veľmi horko.
Sušienky biscotti:
  1. Rúru predhrejme na teplotu 180 °C. Plech si vyložíme papierom na pečenie.
  2. Ako prvé si v miske zmiešame múku, kakao, instatnú kávu, soľ, prášok do pečiva a sódu bikarbónu.

  3. V ďalšej miske si premiešame vajíčka a odoberieme 2 PL, ktoré si odložíme do inej misky (neskôr to použijeme na natretie biscotti).

  4. K vajíčkam si pridáme kryštálový cukor a pomocou elektrického mixéra si ich dobre vyšľaháme.

  5. Napokon k nim pridáme kakaovo-múčnu zmes a premiešame.

  6. Cesto rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme ho na dobre pomúčenej doske.
  7. Na povrch  nasypeme lieskové orechy, zrolujeme a dáme na plech. Trošku rukami upravíme - v dĺžke by mala rolka mať cca 10 cm a v priemere cca 2 cm.

  8. Natrieme vyšľahaným vajíčkom, ktoré sme si predtým odložili.

  9. Dáme piecť na 15 minút (mne osobne to trvalo dlhšie, cca 20 - 25 minút) až do momentu keď je povrch na dotyk tvrdý.

  10. Vyberieme z rúry a necháme trošku vychladnúť - cca 5 minút.
  11. Pomocou veľmi ostrého noža (ja som použila nôž na krájanie chleba) si nakrájame 1 cm kúsky.
  12. Poukladáme na plech a dáme piecť na ďaľších 20 minút. ( po 10 minútach som ich prevrátila tak, aby som mala obe strany rovnomerne a krásne chrumkavé).

  13. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť, uložíme do vzduchotesnej nádoby a škrečkujeme ( mimochodom priamo upečená biscotta chutí absolútne božsky a navyše vám pritom až tak veľmi nehrozí, že na nej vylámete zuby :) )

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť