Fotorecept | Čokoládovo-lieskové biscotti

Pridal: MadeWithLove, 21.4.2014
Kategorie: Sušienky, Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie
Nahraj fotku a pochváľ sa
Ak si myslíte, že urobiť pravé talianske biscotti je naozaj ťažké - vôbec sa nemýlite. Nebojím sa priznať, že toto je recept, pri ktorom sa môžeme baviť o šťastnom pokuse. Chcete vedieť koľko receptov som v jeden deň vyskúšala na biscotti? TRI rôzne recepty - a pri každom jednom som takmer prišla o nervy. Nevychádzali a rozpadávali sa mi. Napokon som našla tento a povedala som si ,, Prečo teda nie?" Ako sa však hovorí, čo ťa nezabije to ťa posilní. A tak sa aj stalo. Upiekla som svoje prvé naozajstné biscotti a všetci si začali o mne pošepkávať, že som Masterchef (len si to predstavujem, neverte mi :) ) Preto sa nenechajte odradiť ale radšej sa pripojte ku mne na tejto biscottovej púti. Nejak to spolu zvládneme, nebojte sa. Čokoládové biscotti najlepšie chutia s kávou keď si ch do nej namáčate a pomaly vychutnávate.
Pridal: MadeWithLove, 21.4.2014
Kategorie: Sušienky, Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie
SUROVINY
- Rúru predhrejme na teplotu 180 °C.
- Orechy dáme na plech a dáme piecť na 10 minút alebo až do momentu kým začnú voňať a ich šupka začala praskať.
- Orechy dáme do utierky a šúchame, vďaka čomu sa aspoň z väčšej časti zbavíme šupky, ktorá môže chutiť veľmi horko.
- Rúru predhrejme na teplotu 180 °C. Plech si vyložíme papierom na pečenie.
- Cesto rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme ho na dobre pomúčenej doske.
- Vyberieme z rúry a necháme trošku vychladnúť - cca 5 minút.
- Pomocou veľmi ostrého noža (ja som použila nôž na krájanie chleba) si nakrájame 1 cm kúsky.
- Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť, uložíme do vzduchotesnej nádoby a škrečkujeme ( mimochodom priamo upečená biscotta chutí absolútne božsky a navyše vám pritom až tak veľmi nehrozí, že na nej vylámete zuby :) )