Čokoládový dezert

Recept Čokoládový dezert

Pridal: Recepty s Anabelou, 7.4.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Včera som počas surfovania na internete narazila na jeden recept. Bol to čokoládový koláč, ktorý ma inšpiroval na tento môj čoko dezert, s ovocím. Keď si teraz porovnám, tieto dva recepty, tak vlastne ani neviem, čo majú spoločné. Ale autorke sa určite môžem poďakovať za tú správnu, čokoládovú, inšpiráciu. Verím že som Vás všetkých inšpirovala. Dobrú chuť a pekné chvíle pri čokoládovom dezerte praje

FOTKA OD VÁS

Pridal: Recepty s Anabelou, 7.4.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

4 ksvajce
6 PLkryštálový cukor
1 balenievanilkový cukor
3 PLvoda
8 PLpolohrubá múka
1 PLkakao
1/2 baleniakypriaci prášok do pečiva

Čokoládová plnka:

250 gmascarpone
100 gmäkký tvaroh
2 PLpráškový cukor
200 groztopená čokoláda
ovocie
džem

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Korpus je jednoduchý, všetko proste popatlať do seba
  1. Celé vajíčka vyšľahať s cukrom, pridať ostatné ingrediencie, opäť prešľahať, a nechať chvíľu oddýchnuť.
  2. Zatiaľ zapnem rúru a nachystám si okrúhlu dvojdielnu formu, ktorá sa dá rozložiť, aby sa dal korpus po upečení ľahko vyklopiť. Najlepšie je použiť papier na pečenia a uzavrieť ho do vršku formy, a až tak naliať oddýchnuté a premiešané cesto.
Zatiaľ čo sa korpus pečie, asi tak pol hodinku, mám čas pripraviť čoko plnku.
  1. Roztopím si čokoládu na hladký krém a nechám trochu vychladnúť.
  2. Mascarpone krém, ktorý už mám radšej vopred vytiahnutý z chladničky, aby sa trošku aklimatizoval na izbovú teplotu, rozmiešam s tvarohom, troškou cukru a kto chce aj kvapkou mandľového likéra, ktorý robí fajn arómu.
  3. Tvaroh použijem už radšej menej tučný, Mascarpone je samo o sebe už dosť sýte.
  4. Čokoládu spojím s krémom až keď je vlažná.
  5. Nastáva fáza spojenia, tá ma baví najviac. Korpus opatrne rozpolím na dve polovičky, ja používam klasickú nitku, ktorú obtočím okolo korpusu, a ťahám.
  6. Opäť použijem tú istú okrúhlu formu, kde na dno položím prvú polku korpusu, potriem džemom, a keďže mám marhule tak marhuľový, naukladám marhule a nasleduje vrstva čokoládovej plnky.
  7. Plnka už je dosť tuhá, ale to vôbec nevadí, ja som ju rozotrela a potlačila trošku aj rukami. Na záver zakryjem druhou polkou korpusu, jemne všetko zatlačím, a máme hotovo.
  8. Vlastne, ešte nie úplne hotovo, najlepšie je nechať tortu do druhého dňa odležať v chlade, potom bude tá pravá, čokoládová :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť