Celozrnné krekry s pecorinom, petržlenom a slnečnicou

Pridal: Spinava kuchyna je s, 5.4.2014
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Konečne som späť. Nieže by som niekde cestovala, iba ak v nejakej zvláštnej dimenzii. Celý týždeň som nemala energiu vôbec na nič, nič sa mi nedarilo. Ani varenie! Ale už je tejto kríze zažehnané a vypekám a vyváram vo veľkom :). Základný recept je z knihy Apetit - Slané pečení, ale hladkú múku som zamenila za celozrnnú, keďže som nemala dostatok masla musela som pridať vodu a ochutenie som si prispôsobila :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 5.4.2014
SUROVINY
250 gcelozrnná pšeničná múka
100 gkukuričná múka
1 ČLsoľ
100 gstudené maslo
2 ksvajcia
slnečnicové semienka
hrsťpetržlenová vňať
hrsťstrúhaný syr pecorino
- V miske si zmiešame obe múky so soľou a pridáme na kocky nakrájané maslo.
- Maslo rozdrobíme, následne pridáme dve vajcia.
- Vypracujeme cesto (ak sa cesto drobí pridáme kúsok studenej vody).
- Cesto zabalíme do fólie a dáme odpočinúť do chladničky na 1 hodinu.
- Vychladené cesto rozvaľkáme, posypeme slnečnicou, syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou a ešte prejdeme valčekom a zapracujeme do cesta.
- Vykrajujeme rôzne tvary alebo jednoducho nakrájame štvorčeky.
- Poukladáme na plech vyloženým papierom na pečenie a pečieme pri 200°C cca 10 - 12 minút dozlatista.
- Necháme vychladnúť na mriežke.
KOMENTÁRE K RECEPTU