NajRecept.sk Dezerty Sušienky Celozrnné krekry s pecorinom, petržlenom a slnečnicou
Celozrnné krekry s pecorinom, petržlenom a slnečnicou
Recept Celozrnné krekry s pecorinom, petržlenom a slnečnicou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   5.4.2014

Celozrnné krekry s pecorinom, petržlenom a slnečnicou

Konečne som späť. Nieže by som niekde cestovala, iba ak v nejakej zvláštnej dimenzii. Celý týždeň som nemala energiu vôbec na nič, nič sa mi nedarilo. Ani varenie! Ale už je tejto kríze zažehnané a vypekám a vyváram vo veľkom :). Základný recept je z knihy Apetit - Slané pečení, ale hladkú múku som zamenila za celozrnnú, keďže som nemala dostatok masla musela som pridať vodu a ochutenie som si prispôsobila :)

Suroviny
250 g
celozrnná pšeničná múka
100 g
kukuričná múka
1 ČL
soľ
100 g
studené maslo
2 ks
vajcia
slnečnicové semienka
hrsť
petržlenová vňať
hrsť
strúhaný syr pecorino
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V miske si zmiešame obe múky so soľou a pridáme na kocky nakrájané maslo.
  2. Maslo rozdrobíme, následne pridáme dve vajcia.
  3. Vypracujeme cesto (ak sa cesto drobí pridáme kúsok studenej vody).
  4. Cesto zabalíme do fólie a dáme odpočinúť do chladničky na 1 hodinu.
  5. Vychladené cesto rozvaľkáme, posypeme slnečnicou, syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou a ešte prejdeme valčekom a zapracujeme do cesta.
  1. Vykrajujeme rôzne tvary alebo jednoducho nakrájame štvorčeky.
  2. Poukladáme na plech vyloženým papierom na pečenie a pečieme pri 200°C cca 10 - 12 minút dozlatista.
  3. Necháme vychladnúť na mriežke.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár