Celozrnné krekry s pecorinom, petržlenom a slnečnicou

Recept Celozrnné krekry s pecorinom, petržlenom a slnečnicou

Pridal: Spinava kuchyna je s, 5.4.2014

Kategorie: Sušienky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Konečne som späť. Nieže by som niekde cestovala, iba ak v nejakej zvláštnej dimenzii. Celý týždeň som nemala energiu vôbec na nič, nič sa mi nedarilo. Ani varenie! Ale už je tejto kríze zažehnané a vypekám a vyváram vo veľkom :). Základný recept je z knihy Apetit - Slané pečení, ale hladkú múku som zamenila za celozrnnú, keďže som nemala dostatok masla musela som pridať vodu a ochutenie som si prispôsobila :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 5.4.2014

Kategorie: Sušienky, Dezerty

SUROVINY

250 gcelozrnná pšeničná múka
100 gkukuričná múka
1 ČLsoľ
100 gstudené maslo
2 ksvajcia
slnečnicové semienka
hrsťpetržlenová vňať
hrsťstrúhaný syr pecorino

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske si zmiešame obe múky so soľou a pridáme na kocky nakrájané maslo.
  2. Maslo rozdrobíme, následne pridáme dve vajcia.
  3. Vypracujeme cesto (ak sa cesto drobí pridáme kúsok studenej vody).
  4. Cesto zabalíme do fólie a dáme odpočinúť do chladničky na 1 hodinu.
  5. Vychladené cesto rozvaľkáme, posypeme slnečnicou, syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou a ešte prejdeme valčekom a zapracujeme do cesta.
  1. Vykrajujeme rôzne tvary alebo jednoducho nakrájame štvorčeky.
  2. Poukladáme na plech vyloženým papierom na pečenie a pečieme pri 200°C cca 10 - 12 minút dozlatista.
  3. Necháme vychladnúť na mriežke.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť