Broskyne vo vínovom želé

Recept Broskyne vo vínovom želé

Pridal: najrecept, 8.4.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na tento dezert môžeme použiť aj zavárané broskyne.

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 8.4.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

1 ksbroskyňa
150 mlčervené víno
1 PLcukor
1 PLcitrónová sťava
4 gplátková želatína

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Broskyňu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky.
  2. Zalejeme ich vínom, do ktorého sme pridali cukor a citrónovú šťavu a necháme asi 2 hodiny postáť.
  3. Potom ich scedíme.
  4. Do vína dáme zmäknúť želatínu.
  5. Keď je mäkká, zohrievame ju za stáleho miešania na miernom ohni, kým sa neroztopí.
  6. Zalejeme broskyne poukladané do malých misiek a necháme stuhnúť v chlade aspoň 2-3 hodiny.
  7. Pred servírovaním ich vyklopíme na tanierik.
Rada: mištičky je dobré vystlať fóliou, ktorú po vyklopení ľahko odstránime. Inak sa vám môže stať, že sa želatína prilepí na steny a pri vyklopení sa želatína poláme - ako sa stalo mne :-).

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť