NajRecept.sk Dezerty Broskyne vo vínovom želé
Broskyne vo vínovom želé
Recept Broskyne vo vínovom želé
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   8.4.2014

Broskyne vo vínovom želé

Na tento dezert môžeme použiť aj zavárané broskyne.

Suroviny
1 ks
broskyňa
150 ml
červené víno
1 PL
cukor
1 PL
citrónová sťava
4 g
plátková želatína
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Broskyňu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky.
  2. Zalejeme ich vínom, do ktorého sme pridali cukor a citrónovú šťavu a necháme asi 2 hodiny postáť.
  3. Potom ich scedíme.
  4. Do vína dáme zmäknúť želatínu.
  5. Keď je mäkká, zohrievame ju za stáleho miešania na miernom ohni, kým sa neroztopí.
  6. Zalejeme broskyne poukladané do malých misiek a necháme stuhnúť v chlade aspoň 2-3 hodiny.
  7. Pred servírovaním ich vyklopíme na tanierik.
Rada: mištičky je dobré vystlať fóliou, ktorú po vyklopení ľahko odstránime. Inak sa vám môže stať, že sa želatína prilepí na steny a pri vyklopení sa želatína poláme - ako sa stalo mne :-).

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár