Zázrak z kuchyne – Cibuľa

Zázrak z kuchyne – Cibuľa

Cibuľa je nielen silným antibiotikom ale taktiež obsahuje i mnoho vitamínov ako B1, B2, B3, B6, C, E, K a veľa minerálnych látok.

Cibuľu poznáme:

  • bielu , ktorá je zo všetkých druhov najostrejšia,
  • červenú, ktorá je oproti bielej sladšia a je vhodná pri použití do šalátov,
  • pór.

Jej kladnými vlastnosťami sú napríklad:

  • zabraňovanie infekciám,
  • podpora krvného obehu,
  • podporná činnosť obličiek,
  • udržiavanie hladiny cholesterolu,
  • hydratácia suchej a unavenej pleti,
  • pomoc pri poruchách spánku,
  • zmierňovanie porúch trávenia vďaka obsahu fytocídov,
  • pomoc pri kašli a vykašliavaní hlienu.

Nielen samotná cibuľa ale i jej šupka si nájde využitie mimo kuchyne.
Odvar zo šupiek môžete použiť v kúpeľni, pri umývaní vlasov aby ste im dodali hnedý lesk. Keď si umyjete vlasy šampónom, opláchnite ich odvarom a tak dosiahnete nielen lesk vlasov ale aj ich dobré rozčesávanie.

Cibuľu uskladňujeme v prepravke na suchom a vetranom mieste, kde teplota neklesne pod – 3 °C. Taktiež je možné zapliecť ju do ,,vrkoča” a takto bude pôsobiť dekoračne i účelne 🙂

A teraz pár videotipov ako môžete cibuľu rýchlo a jednoducho nakrájať od Jamieho Olivera, Apetitu či Weelicious:

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *