Zázrak z kuchyne - Cibuľa

Recept Zázrak z kuchyne - Cibuľa

Pridal: Katka, 9.3.2014

Kategorie: Tipy a triky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cibuľa - toto prírodné antibiotikum využívame v kuchyni pomerne často a preto sa vždy hodí pár rád, ako ju čo najrýchlejšie nakrájať.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 9.3.2014

Kategorie: Tipy a triky

Zázrak z kuchyne - Cibuľa

Cibuľa je nielen silným antibiotikom ale taktiež obsahuje i mnoho vitamínov ako B1, B2, B3, B6, C, E, K a veľa minerálnych látok. Cibuľu poznáme:
  • bielu , ktorá je zo všetkých druhov najostrejšia,
  • červenú, ktorá je oproti bielej sladšia a je vhodná pri použití do šalátov,
  • pór.
Jej kladnými vlastnosťami sú napríklad:
  • zabraňovanie infekciám,
  • podpora krvného obehu,
  • podporná činnosť obličiek,
  • udržiavanie hladiny cholesterolu,
  • hydratácia suchej a unavenej pleti,
  • pomoc pri poruchách spánku,
  • zmierňovanie porúch trávenia vďaka obsahu fytocídov,
  • pomoc pri kašli a vykašliavaní hlienu.
Nielen samotná cibuľa ale i jej šupka si nájde využitie mimo kuchyne. Odvar zo šupiek môžete použiť v kúpeľni, pri umývaní vlasov aby ste im dodali hnedý lesk. Keď si umyjete vlasy šampónom, opláchnite ich odvarom a tak dosiahnete nielen lesk vlasov ale aj ich dobré rozčesávanie. Cibuľu uskladňujeme v prepravke na suchom a vetranom mieste, kde teplota neklesne pod - 3 °C. Taktiež je možné zapliecť ju do ,,vrkoča" a takto bude pôsobiť dekoračne i účelne :-) A teraz pár videotipov ako môžete cibuľu rýchlo a jednoducho nakrájať od Jamieho Olivera, Apetitu či Weelicious:
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť