Zázrak z kuchyne - Cibuľa
Cibuľa je nielen silným antibiotikom ale taktiež obsahuje i mnoho vitamínov ako B1, B2, B3, B6, C, E, K a veľa minerálnych látok.
Cibuľu poznáme:
Jej kladnými vlastnosťami sú napríklad:
zabraňovanie infekciám,
podpora krvného obehu,
podporná činnosť obličiek,
udržiavanie hladiny cholesterolu,
hydratácia suchej a unavenej pleti,
pomoc pri poruchách spánku,
zmierňovanie porúch trávenia vďaka obsahu fytocídov,
pomoc pri kašli a vykašliavaní hlienu.
Nielen samotná cibuľa ale i jej šupka si nájde využitie mimo kuchyne.
Odvar zo šupiek môžete použiť v kúpeľni, pri umývaní vlasov aby ste im dodali hnedý lesk. Keď si umyjete vlasy šampónom, opláchnite ich odvarom a tak dosiahnete nielen lesk vlasov ale aj ich dobré rozčesávanie.
Cibuľu uskladňujeme v prepravke na suchom a vetranom mieste, kde teplota neklesne pod - 3 °C. Taktiež je možné zapliecť ju do ,,vrkoča" a takto bude pôsobiť dekoračne i účelne :-)
A teraz pár videotipov ako môžete cibuľu rýchlo a jednoducho nakrájať od Jamieho Olivera, Apetitu či Weelicious: