"Tučná fazuľa"

Pridal: moj sladky svet, 11.3.2014
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Fagiolata di carnevale či fagioli grassi - to je pravý taliansky názov tohto jedla. Preložiť by som ho mohla ako karnevalová fazuľa alebo tučná fazuľa. Čo je to? Talianske jedlo, hustotou pripomínajúce prívarok, ktoré sa podáva počas karnevalových osláv a je typické pre oblasť Piemonte. Určite zachutí všetkým, čo majú radi fazuľu a bravčové pochúťky.
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 11.3.2014
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
SUROVINY
500 gtmavá strakatá fazuľa suchá
1 ksklobása surová
300 g alebo kolenosurová bravčova noha
šalvia
korenie
soľ
cibuľa
1 väčší kusmrkva
1 PLpretlak
podľa chuticesnak
- Fazuľu deň vopred namočíme do vody, aby zmäkla.
- Zeleninu nakrájame a všetko spolu dáme do hrnca. Zalejeme vodou len tak, aby boli všetky suroviny zakryté.
- Ochutíme a varíme, kým budú klobása a bravčové nohy (koleno) takmer rozvarené (cca 3 hodiny). Podávame s chlebom.
KOMENTÁRE K RECEPTU