Talianske tiramisu - to pravé by malo obsahovať surové vajíčka, avšak pri hrozbe nákazy salmonelózou som sa odhodlala ich nepoužiť, teda nie v surovom stave ale tepelne upravenom tak aby tomuto zákernému ,,bacilovi" predišli všetci jedáci Tiramisu. Preto je to takmer pravá verzia tejto talianskej dezertovej pochúťky. Pochválili ho všetci a zmizlo mihnutím oka, čo mohlo byť tiež pravdepodobne spôsobené pridaním množstva likéru. Veď predsa, tiramisu sa neje každý deň a tiež ani likér nepijeme ako vodu :-) Želám vám nech sa vydarí a hlavne chutí všetkým, pre ktorých ho pripravíte. Odporúčam pre lepšie držanie a porcovanie dezertu uložiť dve vrstvy piškót, krém a opäť dve vrstvy piškót. Prípadne dať menej krému a uložiť tri vrstvy. Mne sa prvé dve porcie takmer rozsypali, takže pri ďalšej príprave určite uložím viac piškót :-)
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste