Špaldové chlebové bochníčky

Recept Špaldové chlebové bochníčky

Pridal: Spinava kuchyna je s, 22.3.2014

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak ste v pečení domáceho pečiva noví a bojíte sa tvarovania alebo ak vás už omrzel klasický tvar chleba či čakáte návštevu a chcete ich originálne pohostiť skúste upiecť tieto malé chlebové bochníčky, ktorých prípravu zvládne aj začiatočník.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 22.3.2014

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

300 gcelozrnná špaldová múka
1 KLsoľ
3/4 KLsušené droždie
1 hrnčekvlažná voda
hrsťtekvicové semienka
hrsťľanové semienka
2 KLrasca
na vymastenie formičiekolivový olej
na vysypanie formičiekpšeničné otruby

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V jednej miske si zmiešame múku a soľ.
  2. V druhej (väčšej) zmiešame vodu s droždím a k mokrým ingredienciám pridáme múku so soľou.
  3. Premiešame vareškou a keď sa nám všetko spojí rukou vymiesime cesto. Cesto bude trochu lepivé, ale tak to má byť.
  4. Prikryjeme a necháme 10 minút odpočívať.
  5. Po 10 minútach premiesime a opäť prikryjeme a necháme odpočívať ďalších 10 minút. Tento krok zopakujeme ešte dvakrát.
  6. Pri poslednom miesení zapracujeme do cesta semienka. Takto pripravené cesto prikryjeme a necháme kysnúť 1 hodinu.
  7. Po hodine cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 6 rovnakým častí a dáme do vymazaných a otrubami vysypaných formičiek. Ak nemáte zapekacie misky môžete použiť plech na muffiny.
  8. Prikryjeme a necháme kysnúť ďalších 45 minút. Po vykysnutí na povrchu urobíme zárezy.
  9. Rúru si vyhrejeme (aj s plechom na spodku) na 220 °C, bochníčky vložíme do rúry, na plech nalejeme pohár vody a pečieme ich cca 20 - 30 minút.
  10. Po upečení ich vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť