Šošovicový prívarok

Pridal: S varechou v ruke, 2.3.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jednoduchý recept, overená klasika a chuť ktorá nikdy nesklame
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 2.3.2014
Kategorie:
SUROVINY
500 gšošovica
200 mlsladká smotana
200 mlkyslá smotana
1 PLhladká múka
olivový olej
cibuľa
cesnak
bobkový list
soľ
čerstvo mleté korenie
citrónová šťava
- Prebratú šošovicu som nechal hodinku odpočívať vo vode a potom som ju dal variť s bobkovým listom, asi tak pol hodinu a v tej vode, v ktorej bola namočená. Raz som z nej aj pozbieral penu...
- Keď už bola, tak som ju dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Na panvici som opiekol lyžicu hladkej múky, je potom ľahšie stráviteľná a chutnejšia, rozhabarkoval som ju v sladkej smotane.
- Nechal som prevrieť v prívarku a odstavil som.
- Potom som opatrne primiešaval kyslú smotanu, pridával som ju po troške, aby sa mi nezrazila.
- Na panvici a na olivovom oleji som orestoval najemno nakrájanú cibuľu a keď už bola, tak som k nej pridal cesnak, tiež najemno nakrájaný.
- Odstavil som a po minútke som to pridal do prívarku.
- Na záver som ešte dochutil pár kvapkami citrónovej šťavy a podával som s volským okom.
- Dobrú chuť :)
KOMENTÁRE K RECEPTU