Šošovicový prívarok

Recept Šošovicový prívarok

Pridal: S varechou v ruke, 2.3.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý recept, overená klasika a chuť ktorá nikdy nesklame

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 2.3.2014

Kategorie:

SUROVINY

500 gšošovica
200 mlsladká smotana
200 mlkyslá smotana
1 PLhladká múka
olivový olej
cibuľa
cesnak
bobkový list
soľ
čerstvo mleté korenie
citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Prebratú šošovicu som nechal hodinku odpočívať vo vode a potom som ju dal variť s bobkovým listom, asi tak pol hodinu a v tej vode, v ktorej bola namočená. Raz som z nej aj pozbieral penu...
  2. Keď už bola, tak som ju dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  3. Na panvici som opiekol lyžicu hladkej múky, je potom ľahšie stráviteľná a chutnejšia,  rozhabarkoval som ju v sladkej smotane.
  4. Nechal som prevrieť v prívarku a odstavil som.
  5. Potom som opatrne primiešaval kyslú smotanu, pridával som ju po troške, aby sa mi nezrazila.
  6. Na panvici a na olivovom oleji som orestoval najemno nakrájanú cibuľu a keď už bola, tak som k nej pridal cesnak, tiež najemno nakrájaný.
  7. Odstavil som a po minútke som to pridal do prívarku.
  8. Na záver som ešte dochutil pár kvapkami citrónovej šťavy a podával som s volským okom.
  9. Dobrú chuť :)
 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť