Slaný koláč s hubami a pórom

Pridal: Spinava kuchyna je s, 14.3.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Okraje cesta mi spadli takže náplň mi vytiekla, ale chuti to rozhodne neubralo. Tak ak máte chuť na nejakú chutnú večeru vrelo odporúčam :).
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 14.3.2014
Kategorie:
SUROVINY
1 balenielístkové cesto
kúsok masla
100 g (my sme mali slaninku z mangalice)slanina
2 strúčikycesnak
200 g (použila som šampióny)čerstvé huby
soľ
mleté čierne korenie
250 mlsmotana na šľahanie
3 ksvajcia
100 g kozia gouda (dostupná v Kauflande)alebo ementál
1/3 ks (väčší)pór
2 KLsušený tymián
štipka mletého muškátového oriešku
- Rúru si vyhrejte na 200°C.
- Lístkové cesto vyvaľkajte a vyložte ním okrúhlu formu vytretú olivovým olejom.
- Okraje môžu presahovať, pretože cesto klesne a vidličkou ho husto poprepichujte.
- Vložte na 5 minút do rúry.
- Medzitým si slaninu nakrájajte na drobné kocky, huby a pór na plátky (zopár plátkov si odložte, tými ozdobíte koláč).
- Na panvicu dajte kúsok masla a opekajte slaninku do zlatista.
- K slaninke pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a hneď ako zavonia pridajte huby, opekajte ich cca 5 minút, nakoniec pridajte pór.
- Premiešajte a opekajte ďalších 5 minút.
- Odstavte a premiestnite do misy.
- Zmes osoľte, pridajte čierne korenie, tymián, muškátový oriešok, smotanu na šľahanie, rozšľahané vajcia a nastrúhanú goudu.
- Všetko premiešajte.
- Zmes vlejte do predpečeného korpusu, ozdobte odloženým pórom a hubami a pečte pri 180°C cca 20-25 minút pokiaľ náplň nestuhne.
KOMENTÁRE K RECEPTU