Slaný koláč s hubami a pórom

Recept Slaný koláč s hubami a pórom

Pridal: Spinava kuchyna je s, 14.3.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Okraje cesta mi spadli takže náplň mi vytiekla, ale chuti to rozhodne neubralo. Tak ak máte chuť na nejakú chutnú večeru vrelo odporúčam :).

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 14.3.2014

Kategorie:

SUROVINY

1 balenielístkové cesto
kúsok masla
100 g (my sme mali slaninku z mangalice)slanina
2 strúčikycesnak
200 g (použila som šampióny)čerstvé huby
soľ
mleté čierne korenie
250 mlsmotana na šľahanie
3 ksvajcia
100 g kozia gouda (dostupná v Kauflande)alebo ementál
1/3 ks (väčší)pór
2 KLsušený tymián
štipka mletého muškátového oriešku

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru si vyhrejte na 200°C.
  2. Lístkové cesto vyvaľkajte a vyložte ním okrúhlu formu vytretú olivovým olejom.
  3. Okraje môžu presahovať, pretože cesto klesne a vidličkou ho husto poprepichujte.
  4. Vložte na 5 minút do rúry.
  5. Medzitým si slaninu nakrájajte na drobné kocky, huby a pór na plátky (zopár plátkov si odložte, tými ozdobíte koláč).
  6. Na panvicu dajte kúsok masla a opekajte slaninku do zlatista.
  7. K slaninke pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a hneď ako zavonia pridajte huby, opekajte ich cca 5 minút, nakoniec pridajte pór.
  8. Premiešajte a opekajte ďalších 5 minút.
  9. Odstavte a premiestnite do misy.
  10. Zmes osoľte, pridajte čierne korenie, tymián, muškátový oriešok, smotanu na šľahanie, rozšľahané vajcia a nastrúhanú goudu.
  11. Všetko premiešajte.
  12. Zmes vlejte do predpečeného korpusu, ozdobte odloženým pórom a hubami a pečte pri 180°C cca 20-25 minút pokiaľ náplň nestuhne.
Koláč by sa mal podávať vychladený, ale my sme neodolali a pustili sme sa doňho ešte za horúca. Kozia gouda skvelo ladí s hubami a pórom. Mňam!  

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť