Slané croissanty

Recept Slané croissanty

Pridal: moj sladky svet, 23.3.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

500 g hladká múka
1 lyžičkacukor
2 lyžičkysoľ
250 mlmlieko
20 g droždie
50 g maslo (roztopené)
1žĺtok
100 g maslo na potieranie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo surovín vymiesime cesto a necháme vykysnúť. Rozdelíme ho na polovicu.
  2. Každú polovicu rozdelíme na 4 diely, ktoré trochu rozvaľkáme do kruhu.
  3. Každý (okrem jedného) potrieme mäkkým maslom a poukladáme ich na seba.
  4. Navrch ide nenatretý kus.
  5. Takto poskladané cesto necháme chvíľu kysnúť a potom ho rozvaľkáme do kruhu, ktorý nakrájame na trojuholníky.
  6. Zrolujeme.
  7. Potrieme žĺtkom zmiešaným s trochou mlieka a posypeme strúhaným syrom, sézamovými semienkami a pod.
  8. Upečieme.
  9. Čerstvé croissanty sú veľmi chutné aj bez plnky, ale môžeme ich naplniť podľa vlastnej chuti (šunka, syr, paradajky...).

Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť