NajRecept.sk Zdravé recepty Raw Čokoládovo levanduľová torta s kokosovou šlahačkou
Raw Čokoládovo levanduľová torta s kokosovou šlahačkou
Recept Raw Čokoládovo levanduľová torta s kokosovou šlahačkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
spicedblueberryshake    ·   25.3.2014

Raw Čokoládovo levanduľová torta s kokosovou šlahačkou

Táto úžasná torta bola dokonalý úspech! Pripravila som ju až dva razy, raz pre rodinu mojho priateľa na Vianoce a raz pre našich priateľov, ktorí sa nedávno zasnúbili, takže sme im chceli zagratulovať. Plánovala som pripraviť túto tortu ešte raz po Vianociach kedže fotky sa bohužiaľ nevydarili a táto príležitosť sa hodila naozaj skvele pre prípravu takejto krásnej torty. Bola to najlepšia čokoládová torta akú som kedz ochutnala, úžasne krémová, sladká a dekadentná! Kombinácia levandule, kokosovej slahacky, čokolády a vanlky bola jedna chutná báseň. Určite odporáčam tento recept pre akúkoľvek príležitosť, podeľte sa oň so svojimi priateľmi a budú vás milovať!

Suroviny

Korpus:

2 hrnčeky
kokosová múka
zostatky (alebo mandľová múka )
kokosová šľahačka
2 hrnčeky
čerstvé datle vykôstkované
1/2 ks
vanilkový struk

Čokoládový krém:

4 - 5 veľkých kusov
avokádo
1 zrelý kus
banán
1 + 1/2 hrnčeka
čerstvé datle
1/3 hrnčeka (alebo raw carob)
raw kakao
1/2 ks
vanilkový struk

Raw kokosová šľahačka:

3 veľké kusy
kokosový orech
5 hrnčekov (alebo viac ak je potrebné)
voda
vrecko/filter na orechové mlieko
1/2 ČL
vanilkový prášok
3 PL (alebo iného raw sladidla podľa vlastného výberu)
raw med

Ozdoba:

sušené levanduľové kvietky
3 ks (prekrojené)
čerstvé figy
väčšia forma na torty
Postup receptu
Vytlačiť
Na kokosovú šľahačku:
  1. Rozbijeme kokosové orechy a odstránime kokovú dužinu, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do mixéru spolu s vodou.
  2. Dobre premixujeme a ak je zmes príliš husta, pridáme viac vody.
  3. Pomocou vrecka/filtru na orechové mlieko oddelíme kokosovú múku od mlieka, ktoré prepasírujeme cez vrecko do misky.
  4. Misku s mliekom dáme do chladničky a počkáme kým sa na vrchu usadí kokosová smotana (môže to trvať aj pár hodín ciže najlepšie je pripraviť kokosový krém deň dopredu).
  5. Keď sa šlahačka usadi, pomocou lyzice ju zozbierame a dáme do inej misky.
  6. Vyšľaháme s medom a vanilkou a odložíme do chladničky.
Pre korpus:
  1. Vložíme všetky ingrediencie do robota/food processora a spracujeme na cesto.
  2. Tortovú formu vystelieme s pečiacim/nelepiacim papierom a vtlačíme cesto do formy tak aby sme vytvorili korpus.
Na čokoládový krém:
  1. Vložíme všetky ingrediencie do mixéru alebo food processoru a spracujeme na hladký krém.
  2. Vlejeme do tortovej formy a pokryjeme kokosovou šľahačkou.
  3. Vložíme do mrazničky asponň na 3 hodiny kým torta nestuhne.
  4. Potom odstránime tortovú obruč a tortu ozdobíme s levanduľovými kvietkami a figami.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár