Raw Čokoládovo levanduľová torta s kokosovou šlahačkou

Recept Raw Čokoládovo levanduľová torta s kokosovou šlahačkou

Pridal: spicedblueberryshake, 25.3.2014

Kategorie: Zdravé recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Táto úžasná torta bola dokonalý úspech! Pripravila som ju až dva razy, raz pre rodinu mojho priateľa na Vianoce a raz pre našich priateľov, ktorí sa nedávno zasnúbili, takže sme im chceli zagratulovať. Plánovala som pripraviť túto tortu ešte raz po Vianociach kedže fotky sa bohužiaľ nevydarili a táto príležitosť sa hodila naozaj skvele pre prípravu takejto krásnej torty. Bola to najlepšia čokoládová torta akú som kedz ochutnala, úžasne krémová, sladká a dekadentná! Kombinácia levandule, kokosovej slahacky, čokolády a vanlky bola jedna chutná báseň. Určite odporáčam tento recept pre akúkoľvek príležitosť, podeľte sa oň so svojimi priateľmi a budú vás milovať!

FOTKA OD VÁS

Pridal: spicedblueberryshake, 25.3.2014

Kategorie: Zdravé recepty

SUROVINY

Korpus:

2 hrnčekykokosová múka
zostatky (alebo mandľová múka ) kokosová šľahačka
2 hrnčekyčerstvé datle vykôstkované
1/2 ksvanilkový struk

Čokoládový krém:

4 - 5 veľkých kusovavokádo
1 zrelý kusbanán
1 + 1/2 hrnčekačerstvé datle
1/3 hrnčeka (alebo raw carob)raw kakao
1/2 ksvanilkový struk

Raw kokosová šľahačka:

3 veľké kusykokosový orech
5 hrnčekov (alebo viac ak je potrebné)voda
vrecko/filter na orechové mlieko
1/2 ČLvanilkový prášok
3 PL (alebo iného raw sladidla podľa vlastného výberu)raw med

Ozdoba:

sušené levanduľové kvietky
3 ks (prekrojené)čerstvé figy
väčšia forma na torty

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Na kokosovú šľahačku:
  1. Rozbijeme kokosové orechy a odstránime kokovú dužinu, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do mixéru spolu s vodou.
  2. Dobre premixujeme a ak je zmes príliš husta, pridáme viac vody.
  3. Pomocou vrecka/filtru na orechové mlieko oddelíme kokosovú múku od mlieka, ktoré prepasírujeme cez vrecko do misky.
  4. Misku s mliekom dáme do chladničky a počkáme kým sa na vrchu usadí kokosová smotana (môže to trvať aj pár hodín ciže najlepšie je pripraviť kokosový krém deň dopredu).
  5. Keď sa šlahačka usadi, pomocou lyzice ju zozbierame a dáme do inej misky.
  6. Vyšľaháme s medom a vanilkou a odložíme do chladničky.
Pre korpus:
  1. Vložíme všetky ingrediencie do robota/food processora a spracujeme na cesto.
  2. Tortovú formu vystelieme s pečiacim/nelepiacim papierom a vtlačíme cesto do formy tak aby sme vytvorili korpus.
Na čokoládový krém:
  1. Vložíme všetky ingrediencie do mixéru alebo food processoru a spracujeme na hladký krém.
  2. Vlejeme do tortovej formy a pokryjeme kokosovou šľahačkou.
  3. Vložíme do mrazničky asponň na 3 hodiny kým torta nestuhne.
  4. Potom odstránime tortovú obruč a tortu ozdobíme s levanduľovými kvietkami a figami.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť