NajRecept.sk Pečivo Pizzový chlebík
Pizzový chlebík
Recept Pizzový chlebík
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   20.3.2014

Pizzový chlebík

Inšpirovala som sa v knihe APETIT - Slané pečení, ale ako stále, pozmenila som niečo. Tento chlebík (áno chlebík, lebo je malý :)) je v podstate vylepšený austrálsky chlieb damper, ktorý kedysi piekli domorodci v popole z pár základných surovín. Patrí do kategórie chlebov - nemám čas a je skutočne chuťovo výborný čo sa o jeho príbuznom, chlebe so sódou bikarbónou, nedá povedať.

Suroviny
100 g
celozrnná pšeničná múka
150 g
hladká pšeničná múka
2 KL
prášok do pečiva
1 KL
cukor
1 KL
soľ
4 PL
olivový olej
100 g
syr ementál
1 balenie 70 g
zelené vykôstkované olivy
6 ks
sušené paradajky v oleje
hrsť
petržlenová vňať
190 ml
cmar
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V miske zmiešajte múky s práškom do pečiva, cukrom a soľou. Pridajte olivový olej a zapracujte ho.
  2. Syr nakrájajte na kocky, olivy na väčšie kúsky, paradajky taktiež a petržlenovú vňať nadrobno. Pridajte to k múke a premiešajte.
  3. Prilejte cmar a vypracujte hladké cesto.
  4. Cesto vyklopte na pomúčenú dosku, vytvarujte guľu a vyvaľkajte na kruh o priemere 20 cm a preneste na plech vyložený papierom na pečenie a naznačte 6 - 8 dielov (nekrájajte až na úplný spodok).
  5. Pečte pri 220 °C cca 20 - 30 minút.
  6. Prvých desať minút pečte na strednej mriežke, potom preložte na najvyššiu a pečte kým po poklopaní nepočujete dutý zvuk.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár