Pizzový chlebík

Pridal: Spinava kuchyna je s, 20.3.2014
Kategorie: Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Inšpirovala som sa v knihe APETIT - Slané pečení, ale ako stále, pozmenila som niečo. Tento chlebík (áno chlebík, lebo je malý :)) je v podstate vylepšený austrálsky chlieb damper, ktorý kedysi piekli domorodci v popole z pár základných surovín. Patrí do kategórie chlebov - nemám čas a je skutočne chuťovo výborný čo sa o jeho príbuznom, chlebe so sódou bikarbónou, nedá povedať.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 20.3.2014
Kategorie: Pečivo
SUROVINY
100 gcelozrnná pšeničná múka
150 ghladká pšeničná múka
2 KLprášok do pečiva
1 KLcukor
1 KLsoľ
4 PLolivový olej
100 gsyr ementál
1 balenie 70 gzelené vykôstkované olivy
6 kssušené paradajky v oleje
hrsťpetržlenová vňať
190 mlcmar
- V miske zmiešajte múky s práškom do pečiva, cukrom a soľou. Pridajte olivový olej a zapracujte ho.
- Syr nakrájajte na kocky, olivy na väčšie kúsky, paradajky taktiež a petržlenovú vňať nadrobno. Pridajte to k múke a premiešajte.
- Prilejte cmar a vypracujte hladké cesto.
- Cesto vyklopte na pomúčenú dosku, vytvarujte guľu a vyvaľkajte na kruh o priemere 20 cm a preneste na plech vyložený papierom na pečenie a naznačte 6 - 8 dielov (nekrájajte až na úplný spodok).
- Pečte pri 220 °C cca 20 - 30 minút.
- Prvých desať minút pečte na strednej mriežke, potom preložte na najvyššiu a pečte kým po poklopaní nepočujete dutý zvuk.
KOMENTÁRE K RECEPTU