Pestrá ryža

Recept Pestrá ryža

Pridal: Spinava kuchyna je s, 21.3.2014

Kategorie: Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zabudnite na mdlú prílohu a skúste ryžu ozvláštnenú vajíčkom, jarnou cibuľkou a čili.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 21.3.2014

Kategorie: Prílohy

SUROVINY

1 hrnčekryža
2 ksvajce
1 ksjarná cibuľka
1 ksčili paprička
olivový olej
soľ
1 a 1/2 hrnčekavoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hrnca si dáme olivový olej a pridáme prepláchnutú ryžu.
  2. Ryžu chvíľu pražíme, zalejeme vodou, osolíme, prikryjeme a privedieme k varu.
  3. Keď je ryža uvarená, odstavíme a na vrch nalejeme rozšľahané vajcia a prikryjeme.
  4. Vajíčka sa nám pomaly uvaria (trvá to cca 30 minút).
  5. Keď sú vajcia hotové pridáme nakrájanú cibuľku a čili a premiešame. Podávame ako prílohu alebo môžeme jesť samotné.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť