Odležaný syr

Recept Odležaný syr

Pridal: S varechou v ruke, 3.3.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý názov, jednoduchý recept...ale tá chuť! Jedol som ho na malej oslave u mojej švagrinej Editky - ale čo Vám budem hovoriť, to musíte ochutnať :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 3.3.2014

Kategorie:

SUROVINY

aspoň tri druhy, ktoré vám chutiasyr
olivový olej
olivy
chilli paprička
sušená bazalka
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Ja som použil ementál, mozzarellu a gorgonzolu...
  1. Syry som nakrájal na malé kocky a podobné geometrické tvary, nakladané olivy na kolieska a chilli papričku na tenké pásiky.
  2. Postupne som vkladal do pohára a ochucoval len soľou a sušenou bazalkou, prelial som olivovým olejom a občas dobre premiešal.
  3. Potom som pohár zavrel a tri dni ho nechal na kuchynskej linke...nech sa syr dobre odleží...
  4. Syr po odležaní do seba nasal jemnú chuť bazalky a olivového oleja, bol mäkký a vláčny, rozplýval sa na jazyku... Chuť syra neprerazila chuť korenia, cibule a ani cesnaku, lebo tam nič z toho nie je :) Len jemná, vyzretá chuť dobrého syra a bazalky...
Dobrú chuť :)  

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť