Odležaný syr

Pridal: S varechou v ruke, 3.3.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jednoduchý názov, jednoduchý recept...ale tá chuť! Jedol som ho na malej oslave u mojej švagrinej Editky - ale čo Vám budem hovoriť, to musíte ochutnať :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 3.3.2014
Kategorie:
SUROVINY
aspoň tri druhy, ktoré vám chutiasyr
olivový olej
olivy
chilli paprička
sušená bazalka
soľ
Ja som použil ementál, mozzarellu a gorgonzolu...
- Syry som nakrájal na malé kocky a podobné geometrické tvary, nakladané olivy na kolieska a chilli papričku na tenké pásiky.
- Postupne som vkladal do pohára a ochucoval len soľou a sušenou bazalkou, prelial som olivovým olejom a občas dobre premiešal.
- Potom som pohár zavrel a tri dni ho nechal na kuchynskej linke...nech sa syr dobre odleží...
- Syr po odležaní do seba nasal jemnú chuť bazalky a olivového oleja, bol mäkký a vláčny, rozplýval sa na jazyku... Chuť syra neprerazila chuť korenia, cibule a ani cesnaku, lebo tam nič z toho nie je :) Len jemná, vyzretá chuť dobrého syra a bazalky...
KOMENTÁRE K RECEPTU