Mäsové guľky v kokosovo - hubovej omáčke

Recept Mäsové guľky v kokosovo - hubovej omáčke

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 19.3.2014

Kategorie: Mäso, Mleté mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes prichádzam s jedným z tých serióznejších receptov. Síce opäť na mleté hovädzie, no teraz vo forme roztomilých guliek. Nemusíte sa však vôbec obávať, príprava nie je zložitá, veď viete, že by sa mi s tým nechcelo priveľmi babrať. Koniec koncov, hlas žalúdka sa musí uprednostniť pred čímkoľvek ostatným, najmä estetickosťou pokrmu a tak nebudete ušetrení od ďalších nevzhľadných fotiek. Čo už, foodstylista zo mňa zrejme nikdy nebude. Malým podnetom k vytvoreniu týchto guliek mi boli známe švédske mäsové guľky, ktoré bežne dostanete kúpiť v Ikey. Akurát som tak dumala, čím nahradiť smotanu, pretože po tej mi býva niekedy ťažko od žalúdka. Kokosový krém sa mi zdal dobrou myšlienkou, nuž som vyskúšala a nebol to krok vedľa, takže odporúčam.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 19.3.2014

Kategorie: Mäso, Mleté mäso

SUROVINY

125 gmleté hovädzie mäso
arašidový olej
soľ
mleté čierne korenie
sladká mletá paprika
petržlenová vňať
alebo kokosový krémkokosové mlieko
sušené hríby

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, paprikou a petržlenovou vňaťou. Kto má rád, môže vylepšiť o cibuľku, mne sa nechcelo krájať.
  2. Následne rukami formujeme malé guľôčky a na kvapke rozpáleného oleja sprudka osmažíme. Môžeme to pokojne robiť na suchej panvici, ale ja som chcela, aby mäso dostalo z arašidového oleja trochu tej exotiky.
  3. Guľky pootáčame zo všetkých strán a keď dostanú farbu, zalejeme ich kokosovým krémom. Použila som krém z Tesca, kúpený ako inak, pri jednej z akcií a až teraz sa mu konečne dostalo cti naplniť obsah mojej panvice.
  4. Potom pridáme za hrsť sušených dubákov, ktoré sme predtým zaliali vriacou vodou.
  5. Znížime plameň a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Omáčku treba priebežne kontrolovať, ak by sa príliš odparila, ešte zriedime krémom/mliekom, prípadne len trochou vody. Zredukujeme ju na preferovanú hustotu a potom už len podávame.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť