Karfiolový krém

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 1.3.2014
Kategorie: Husté polievky, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
V lete mi klasické horúce polievky príliš nejdú, ale tieto husté krémové zeleninové majú niečo do seba, najmä ak ich necháte vychladnúť a konzumujete studené. Vtedy sú celkom osviežujúce, čo poviete? Snáď vám s tou zeleninou už neleziem na nervy, pretože faaakt prekvapivo jej bude venovaný aj tento príspevok. Nebudem vás však vyčerpávať siahodlhým úvodom, prejdem rovno k receptu, ktorý je myslím ešte o niečo kratší :D
FOTKA OD VÁS
Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 1.3.2014
Kategorie: Husté polievky, Polievky
SUROVINY
1/2 stredný kuskarfiol
2 strúčikycesnak
1/3 šálky (kyslá smotana príp. mlieko)cmar
podľa chutisoľ
podľa chutimleté čierne korenie
1 PLmaslo
- Vo vode (alebo i nad parou) uvaríme karfiol a cesnak domäkka.
- Ak ho varíme vo vode, scedíme, ale trochu vývaru si pre istotu ponecháme, ak by bol krém príliš hustý, aby sme ho mali s čím zriediť.
- Pridáme cmar, maslo, soľ a korenie a zmixujeme ponorným mixérom.
- Servírujeme podľa ľubovôle, napríklad aj s čili omáčkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU