Karé na kuriatkach

Pridal: S varechou v ruke, 18.3.2014
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Do chrumkava upečené tenučké plátky bravčového karé s domácimi bazalkovými rezancami a kuriatkovou omáčkou. Toto jedlo som robil ešte začiatkom augusta, keď sme chatovali na Prednej Hore pri Muráni.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 18.3.2014
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
SUROVINY
bravčové karé
čerstvo mleté korenie
soľ
olej
Omáčka:
kuriatka
olivový olej
cibuľka
sladká smotana
kyslá pochúťková smotana
maslo
hnedý cukor
čerstvo mleté korenie
soľ
Cestoviny:
200 g hrubá múka
200 g polohrubá múka
4 ksvajce
1 - 2 PLbazalkové pesto
soľ
- Bravčové karé som nakrájal na tenučké lupienky, osolil som ich, dochutil čerstvo mletým korením.
- Rozdelil som ho asi na 4 časti a postupne som ich opekal, keby som ho dal do woku naraz, tak by sa začalo dusiť a to som nechcel.
- Keď sa vydusila šťava ktorú pustili, zalial som ich smotanou a chvíľku som ich dusil, potom som zredukovanú omáčku dochutil pochúťkovou smotanou a orieškom masla.
- Voda mi už vrela, tak som do nej hodil rezance, o chvíľku boli uvarené.
- Na tanieri som ich jemne prelial kuriatkovou omáčkou a na vrch som dal chrumkavé plátky bravčového mäsa...dobrú chuť... a odchádzame k vode, bude kotlíkový guláš, všetko je už nakrájané a pripravené :-)
KOMENTÁRE K RECEPTU