Karé na kuriatkach

Recept Karé na kuriatkach

Pridal: S varechou v ruke, 18.3.2014

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Do chrumkava upečené tenučké plátky bravčového karé s domácimi bazalkovými rezancami a kuriatkovou omáčkou. Toto jedlo som robil ešte začiatkom augusta, keď sme chatovali na Prednej Hore pri Muráni.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 18.3.2014

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

SUROVINY

bravčové karé
čerstvo mleté korenie
soľ
olej

Omáčka:

kuriatka
olivový olej
cibuľka
sladká smotana
kyslá pochúťková smotana
maslo
hnedý cukor
čerstvo mleté korenie
soľ

Cestoviny:

200 g hrubá múka
200 g polohrubá múka
4 ksvajce
1 - 2 PLbazalkové pesto
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z múky, vajec, bazalkového pesta a štipky soli robot vypracoval cesto, asi takéto. Mal som domáce vajíčka, preto je také krásne žlté, rozdelil som ho na 4 bochníčky a vyvaľkal som ich, keď cesto trošku obschlo, nakrájal som široké rezance.
  2. Bravčové karé som nakrájal na tenučké lupienky, osolil som ich, dochutil čerstvo mletým korením.
  3. Rozdelil som ho asi na 4 časti a postupne som ich opekal, keby som ho dal do woku naraz, tak by sa začalo dusiť a to som nechcel.
  4. Na orestovanej cibuľke som podusil čerstvé kuriatka, pridal som k nim soľ a čerstvo mleté korenie.
  5. Keď sa vydusila šťava ktorú pustili, zalial som ich smotanou a chvíľku som ich dusil, potom som zredukovanú omáčku dochutil pochúťkovou smotanou a orieškom masla.
  6. Voda mi už vrela, tak som do nej hodil rezance, o chvíľku boli uvarené.
  7. Na tanieri som ich jemne prelial kuriatkovou omáčkou a na vrch som dal chrumkavé plátky bravčového mäsa...dobrú chuť... a odchádzame k vode, bude kotlíkový guláš, všetko je už nakrájané a pripravené :-)

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť