Fotorecept: Svieži koláč z čerstvých ríbezlí

Fotorecept: Svieži koláč z čerstvých ríbezlí

Pridal: Ywett, 20.3.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Inšpirovala som sa receptom z časopisu-Život (2004)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Ywett, 20.3.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

300 ghladká múka
1 balenieprášok do pečiva
60 gmaslo
6 ksvajcia
150 g kryštálový cukor
2 ksvanilkový cukor
250 mlsmotana na šľahanie
700 g čerstvé ríbezle
200 g práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
    1. Žĺtky, maslo, krupicový cukor a 1 vanilínový cukor vyšlaháme do penista.
    2. Primiešame smotanu.
    1. A postupne múku, rozmiešanú s kypriacim práškom.
    1. Cesto dáme na hlbší plech ( ja som dávala s rozmerom 36x26 cm ale môže byť aj menší, potom aj sneh na koláči bude hrubšia vrstva, lebo mne sa vidí toho snehu málo) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. (Elektrická rúra: 180°C Teplovzdušná rúra: 170 °C Plynová rúra: 3 stupeň)
    1. Ríbezle zbavíme stopiek (pomocou vidličky)
    1. Premyjeme ríbezle vodou a necháme odkvapkať.
    2. Lyžicu práškového cukru dáme bokom, zvyšok zmiešame s ríbezľami a necháme ich asi 10 minút odležať.
    1. Po upečení dáme cesto na vlhkú utierku a stiahneme opatrne papier a plát cesta preložíme späť na plech.
    1. Medzitým vyšlaháme dotuha bielky s druhým vanillínovým cukrom.
    1. Na ešte vlažné upečené cesto, rozložíme ríbezle aj so šťavou.
    1. A na vrch nanesieme ušľahaný tuhý sneh, ktorý pocukrujeme lyžicou práškového cukru.
    2. Koláč opäť vložíme do rúry a pečieme ešte 5-10 minút, kým sneh začne hnednúť.
Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť