NajRecept.sk Dezerty Fotorecept: Svieži koláč z čerstvých ríbezlí
Fotorecept: Svieži koláč z čerstvých ríbezlí
Fotorecept: Svieži koláč z čerstvých ríbezlí
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Ywett    ·   20.3.2014

Fotorecept: Svieži koláč z čerstvých ríbezlí

Inšpirovala som sa receptom z časopisu-Život (2004)

Suroviny
300 g
hladká múka
1 balenie
prášok do pečiva
60 g
maslo
6 ks
vajcia
150 g
kryštálový cukor
2 ks
vanilkový cukor
250 ml
smotana na šľahanie
700 g
čerstvé ríbezle
200 g
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
    1. Žĺtky, maslo, krupicový cukor a 1 vanilínový cukor vyšlaháme do penista.
    2. Primiešame smotanu.
    1. A postupne múku, rozmiešanú s kypriacim práškom.
    1. Cesto dáme na hlbší plech ( ja som dávala s rozmerom 36x26 cm ale môže byť aj menší, potom aj sneh na koláči bude hrubšia vrstva, lebo mne sa vidí toho snehu málo) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. (Elektrická rúra: 180°C Teplovzdušná rúra: 170 °C Plynová rúra: 3 stupeň)
    1. Ríbezle zbavíme stopiek (pomocou vidličky)
    1. Premyjeme ríbezle vodou a necháme odkvapkať.
    2. Lyžicu práškového cukru dáme bokom, zvyšok zmiešame s ríbezľami a necháme ich asi 10 minút odležať.
    1. Po upečení dáme cesto na vlhkú utierku a stiahneme opatrne papier a plát cesta preložíme späť na plech.
    1. Medzitým vyšlaháme dotuha bielky s druhým vanillínovým cukrom.
    1. Na ešte vlažné upečené cesto, rozložíme ríbezle aj so šťavou.
    1. A na vrch nanesieme ušľahaný tuhý sneh, ktorý pocukrujeme lyžicou práškového cukru.
    2. Koláč opäť vložíme do rúry a pečieme ešte 5-10 minút, kým sneh začne hnednúť.
Dobrú chuť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár