Fotorecept | Plnené zapekané rožky
Tieto skvelé pečené rožky sme pripravovali spolu s priateľovým bratom, ktorý tento recept dostal od známeho po návšteve. Podávali sa ako občerstvenie pri posedení avšak myslím, že sa hodia aj večeru tak, ako sme ich mali my. Najlepšie chutia vytiahnuté hneď z rúry. Pri príprave trošku viac zašpiníte kuchyňu ale poviem vám, naozaj to stojí za to. Ak nemáte práve všetky suroviny, použite suroviny tzv. ,,čo chladnička dala". Tak poďme na tento v celku jednoduchý a chutný recept, ktorý zaručene poteší hladné brušká návštevy či rodinky :)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
12 ksrožok
1 konzervakukurica
300 gšunková saláma
150 gmaslo
5 ks (uvarené na tvrdo) vajce
3 ks čerstvévajce
3 ksčervená paprika
1 kszelená paprika
400 g (nastrúhaný) tvrdý syr
5 trojuholníkovsyrokrém
2 KLsoľ
1/2 KLmleté čierne korenie
1 KLčervena paprika mletá
Na potretie a posypanie:
2 ksvajce
100 g (nastrúhaný)tvrdý syr
- Z rožkov odrežeme konce tak aby boli pekne rovnomerné.
- Rúčkou varechy ,,vydlabeme" vnútro rožkov, tak aby nám zostalo len po okrajoch. Z rožkov budeme mať trubičky.
- Šunkovú salámu, uvarené vajíčka a papriky nakrájame nadrobno.
- Konce rožkov spolu s vnútrom rozmrvíme nadrobno a pridáme k zmesi.
- Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.
KOMENTÁRE K RECEPTU