Fotorecept | Plnené zapekané rožky

Fotorecept | Plnené zapekané rožky

Pridal: Katka, 29.3.2014

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tieto skvelé pečené rožky sme pripravovali spolu s priateľovým bratom, ktorý tento recept dostal od známeho po návšteve. Podávali sa ako občerstvenie pri posedení avšak myslím, že sa hodia aj večeru tak, ako sme ich mali my. Najlepšie chutia vytiahnuté hneď z rúry. Pri príprave trošku viac zašpiníte kuchyňu ale poviem vám, naozaj to stojí za to. Ak nemáte práve všetky suroviny, použite suroviny tzv. ,,čo chladnička dala". Tak poďme na tento v celku jednoduchý a chutný recept, ktorý zaručene poteší hladné brušká návštevy či rodinky :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 29.3.2014

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

12 ksrožok
1 konzervakukurica
300 gšunková saláma
150 gmaslo
5 ks (uvarené na tvrdo) vajce
3 ks čerstvévajce
3 ksčervená paprika
1 kszelená paprika
400 g (nastrúhaný) tvrdý syr
5 trojuholníkovsyrokrém
2 KLsoľ
1/2 KLmleté čierne korenie
1 KLčervena paprika mletá

Na potretie a posypanie:

2 ksvajce
100 g (nastrúhaný)tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z rožkov odrežeme konce tak aby boli pekne rovnomerné.
  2. Rúčkou varechy ,,vydlabeme" vnútro rožkov, tak aby nám zostalo len po okrajoch. Z rožkov budeme mať trubičky.
Plnka
  1. Šunkovú salámu, uvarené vajíčka a papriky nakrájame nadrobno.
  2. Konce rožkov spolu s vnútrom rozmrvíme nadrobno a pridáme k zmesi.
  3. Syrokrém spolu s kukuricou, strúhaným syrom, maslom, surovými vajciami, soľou a korením pridáme do šunkovej zmesi a vypracujeme pevnú plnku.
  4. Plnkou naplníme pripravené rožkové rúrky až doplna.
  5. Rúrky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie tesne vedľa seba.
  6. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.
  7. Dáme piecť na 20 - 25 minút pri teplote 180 °C kým začnú rožky chytať zlatastú farbu.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť