NajRecept.sk Chuťovky Fotorecept | Plnené zapekané rožky
Fotorecept | Plnené zapekané rožky
Fotorecept | Plnené zapekané rožky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   29.3.2014

Fotorecept | Plnené zapekané rožky

Tieto skvelé pečené rožky sme pripravovali spolu s priateľovým bratom, ktorý tento recept dostal od známeho po návšteve. Podávali sa ako občerstvenie pri posedení avšak myslím, že sa hodia aj večeru tak, ako sme ich mali my. Najlepšie chutia vytiahnuté hneď z rúry. Pri príprave trošku viac zašpiníte kuchyňu ale poviem vám, naozaj to stojí za to. Ak nemáte práve všetky suroviny, použite suroviny tzv. ,,čo chladnička dala". Tak poďme na tento v celku jednoduchý a chutný recept, ktorý zaručene poteší hladné brušká návštevy či rodinky :)

Suroviny
12 ks
rožok
1 konzerva
kukurica
300 g
šunková saláma
150 g
maslo
5 ks (uvarené na tvrdo)
vajce
3 ks čerstvé
vajce
3 ks
červená paprika
1 ks
zelená paprika
400 g (nastrúhaný)
tvrdý syr
5 trojuholníkov
syrokrém
2 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
1 KL
červena paprika mletá

Na potretie a posypanie:

2 ks
vajce
100 g (nastrúhaný)
tvrdý syr
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z rožkov odrežeme konce tak aby boli pekne rovnomerné.
  2. Rúčkou varechy ,,vydlabeme" vnútro rožkov, tak aby nám zostalo len po okrajoch. Z rožkov budeme mať trubičky.
Plnka
  1. Šunkovú salámu, uvarené vajíčka a papriky nakrájame nadrobno.
  2. Konce rožkov spolu s vnútrom rozmrvíme nadrobno a pridáme k zmesi.
  3. Syrokrém spolu s kukuricou, strúhaným syrom, maslom, surovými vajciami, soľou a korením pridáme do šunkovej zmesi a vypracujeme pevnú plnku.
  4. Plnkou naplníme pripravené rožkové rúrky až doplna.
  5. Rúrky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie tesne vedľa seba.
  6. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.
  7. Dáme piecť na 20 - 25 minút pri teplote 180 °C kým začnú rožky chytať zlatastú farbu.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár