Fotorecept: Chicken lollipops

Fotorecept: Chicken lollipops

Pridal: S varechou v ruke, 5.3.2014

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kuracie krídla trošku ináč, s bazalkovo jogurtovým dipom a varenými zemiakmi. Môžu byť obaľované a vyprážané, pečené, grilované a aj ináč upravené.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 5.3.2014

Kategorie: Mäso

SUROVINY

kuracie krídla
cesnak
korenie Tandoori Masala
olej
bazalkové pesto
biely jogurt

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z nakrájaného cesnaku, oleja a korenia Tandoori Masala som spravil marinádu. Kuracie krídlo som pevne chytil, vo vrchnom kĺbe som ho prelomil a ťahal smerom dole, ukázali sa kostičky.

  2. Potom som krídlo v kĺbe rozrezal.

  3. A tú tenšiu kostičku som úplne vylomil.

  4. Mäso som stiahol až dole. Na najhrubšej, spodnej časti krídla som mäso okolo kosti narezal a tiež som ho stiahol až dole. Bolo to pomerne rýchle, ale chcelo to aj trošku sily.

  5. Mäso som natrel marinádou a dal som na plech do rúry, 180°C a asi 35 minút. Včera som si spravil bazalkové pesto (bazalka, kešu oriešky, cesnak, olivový olej, chilli, soľ), tak som ho zmiešal s bielym hustým jogurtom, výborný dip. Potom som ešte po okrajoch pestom zašpinil tanier, lebo je to moderné :-) ...dobrú chuť...

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť