Fotorecept: Cesnakový koláč s bryndzovou plnkou

Fotorecept: Cesnakový koláč s bryndzovou plnkou

Pridal: Ywett, 4.3.2014

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

200 ghladká múka
125 gmaslo
100 gsyrokrém
1 ksvajce
1/2 baleniaprášok do pečiva
1/2 KLsoľ
4 prelisované strúčikycesnak

Plnka:

200 gbryndza
1 kockasyrokrém
2 PLsmotana kyslá
mladá cibuľka

Na potretie:

žĺtok

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto.
  2. Vypracované cesto necháme v chladničke 20 minút odpočinúť.
  3. Zatiaľ si pripravíme plnku. Vymiešame si bryndzu s kyslou smotanou, so syrokrémom a pridáme pokrájanú mladú cibuľku.
  4. Odpočinuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a troška cesta si necháme na ozdobné kvietky.
  5. Cesto vložíme do formy (pre istotu som formu vymastila) s priemerom 24cm a orežeme okraje.
  6. Na cesto vylejeme bryndzovú plnku.
  7. Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvietky.
  8. A ešte vo vnútri vykrojíme.
  9. Kvietky poukladáme a potrieme rozšľahaným vajíčkom (tiež aj okraje koláča potrieť)
  10. A dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút) do zlatista.
   

04
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť