SUROVINY
200 ghladká múka
125 gmaslo
100 gsyrokrém
1 ksvajce
1/2 baleniaprášok do pečiva
1/2 KLsoľ
4 prelisované strúčikycesnak
Plnka:
200 gbryndza
1 kockasyrokrém
2 PLsmotana kyslá
mladá cibuľka
Na potretie:
žĺtok
Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto.
Vypracované cesto necháme v chladničke 20 minút odpočinúť.
Zatiaľ si pripravíme
plnku. Vymiešame si bryndzu s kyslou smotanou, so syrokrémom a pridáme pokrájanú mladú cibuľku.
Odpočinuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a troška cesta si necháme na ozdobné kvietky.
Cesto vložíme do formy (pre istotu som formu vymastila) s priemerom 24cm a orežeme okraje.
Na cesto vylejeme bryndzovú plnku.
Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvietky.
A ešte vo vnútri vykrojíme.
Kvietky poukladáme a potrieme rozšľahaným vajíčkom (tiež aj okraje koláča potrieť)
A dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút) do zlatista.
04