Fotorecept: Anglický banánový koláč

Fotorecept: Anglický banánový koláč

Pridal: Evca, 23.3.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mala som doma stare, skarede, hnede banany a tak som sa rozhodla ich vyuzit a upiect takzvany anglicky “banana bread”. Je to vyborny, vobec nie suchy kolacik dobry k caju alebo kave a moj manzel ho ma najradsej s vanilkovou zmrzlinou :) Recept je prebraty a prelozeny z anglickej stranky :) Kedze doma nemam formu ktoru pouziva autorka receptu rozhodla som sa pouzit moje formy, ktore pouzivam na pecenie metroveho kolaca :) Dolezite je naliat cesto nie uplne po okraj ale asi do ⅔ formy ktoru mate doma. Cesta mi vyslo dost takze ztoho boli az 2 kolace :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Evca, 23.3.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

3 - 4 jsstarý banán
1 ČLcitrónová šťava
2 poháremúka
1 ČLsóda bikarbóna
1 ČLprášok do pečiva
1/2 KLškorica
1/2 KLsoľ
1 pohárhnedý cukor
8 PLzmäknuté maslo
2 ksvajce
1 a 1/2 KLvanilkový extrakt
1/2 pohárabutter milk

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Butter  milk si pripravite nasledovne: Do pohara mlieka pridajte lyzicku octu a lyzicku citronovej stavy a po 5 minutach premiešajte.
  1. Predhrejeme si pec na 200 °C.
  2. Vidlickou pomixujeme banany a vmiesame citronovu stavu.
  3. V dalsej miske zmiesame muku, sodu bikarbonu, prasok do peciva, skoricu a sol.
  4. V dalsej vacsej miske vyslahame maslo s cukrom, pridame pomixovane banany, pomixovane vajcia, vanilkovy extrakt, mlieko a vsetko spolu vyslahame kym sa to spoji dohromady
  5. Primiesame suchu zmes do vlhkej zmesi a jemne miesame kym sa cela mukova zmes spoji s cestom. Neprehnat to z miesanim aby kolac neostal suchy
  6. Vsetko to nalejeme do vymastenej a vymucenej formy
  7. Piect okolo 1hod aj 10 min. Cas pecenia je rozny, po asi 50 min skontrolujte spajdlov a pecte dokym nevitiahnete cistu spajdlu z kolaca
  8. Kolacik by mal byt zlatohnedy z vonka, nakonci ho mozte potriet maslom a nechat vychladnut aspon 5 min predtym kym ho vytiahnete z formy

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť