Domáci orechovník

Recept Domáci orechovník

Pridal: Just Delicious, 4.3.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

300 gpolohrubá múka
40 gpráškový cukor
60 gmaslo
z 1/2 kscitrónová kôra
štipkasoľ
75 mlmlieko
1 ksžĺtok

Kvások:

50 mlmlieko
20 gdroždie
1 KLkryštálový cukor

Orechová plnka:

150 mlmlieko
200 gpráškový cukor
200 gmleté vlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z vlažného mlieka, droždia, kryštálového cukru pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste nakysnúť (cca. 15 minút).
  2. Múku so soľou preosejeme, pridáme cukor, roztopené vlažné maslo, postrúhanú citrónovú kôru a v teplom mlieku rozmiešaný žĺtok a nakysnutý kvások.
  3. Cesto dobre vypracujeme, poprášime múkou a necháme na teplom mieste kysnúť minimálne 1 hodinu.
  4. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme, natrieme pripravenou plnkou, zvinieme, položíme na vymastený plech a necháme ešte chvíľu podkysnúť.
  5. Potrieme žĺtkom, popicháme vidličkou aby koláč nepopraskal a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C cca. 25-30 minút.
Orechová plnka
  1. Vo vrelom mlieku roztopíme cukor a prelejeme ním mleté orechy, dobre premiešame a necháme vychladnúť.
  2. Vychladnutú plnku natrieme na rozvaľkané cesto.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť