Domáci orechovník

Domáci orechovník

By 4. marca 2014

Ingredients

Instructions

  1. Z vlažného mlieka, droždia, kryštálového cukru pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste nakysnúť (cca. 15 minút).
  2. Múku so soľou preosejeme, pridáme cukor, roztopené vlažné maslo, postrúhanú citrónovú kôru a v teplom mlieku rozmiešaný žĺtok a nakysnutý kvások.
  3. Cesto dobre vypracujeme, poprášime múkou a necháme na teplom mieste kysnúť minimálne 1 hodinu.
  4. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme, natrieme pripravenou plnkou, zvinieme, položíme na vymastený plech a necháme ešte chvíľu podkysnúť.
  5. Potrieme žĺtkom, popicháme vidličkou aby koláč nepopraskal a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C cca. 25-30 minút.

Orechová plnka

  1. Vo vrelom mlieku roztopíme cukor a prelejeme ním mleté orechy, dobre premiešame a necháme vychladnúť.
  2. Vychladnutú plnku natrieme na rozvaľkané cesto.

Domáci orechovník

Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *