NajRecept.sk Dezerty Domáci orechovník
Domáci orechovník
Recept Domáci orechovník
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Just Delicious    ·   4.3.2014

Domáci orechovník

Suroviny
300 g
polohrubá múka
40 g
práškový cukor
60 g
maslo
z 1/2 ks
citrónová kôra
štipka
soľ
75 ml
mlieko
1 ks
žĺtok

Kvások:

50 ml
mlieko
20 g
droždie
1 KL
kryštálový cukor

Orechová plnka:

150 ml
mlieko
200 g
práškový cukor
200 g
mleté vlašské orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z vlažného mlieka, droždia, kryštálového cukru pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste nakysnúť (cca. 15 minút).
  2. Múku so soľou preosejeme, pridáme cukor, roztopené vlažné maslo, postrúhanú citrónovú kôru a v teplom mlieku rozmiešaný žĺtok a nakysnutý kvások.
  3. Cesto dobre vypracujeme, poprášime múkou a necháme na teplom mieste kysnúť minimálne 1 hodinu.
  4. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme, natrieme pripravenou plnkou, zvinieme, položíme na vymastený plech a necháme ešte chvíľu podkysnúť.
  5. Potrieme žĺtkom, popicháme vidličkou aby koláč nepopraskal a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C cca. 25-30 minút.
Orechová plnka
  1. Vo vrelom mlieku roztopíme cukor a prelejeme ním mleté orechy, dobre premiešame a necháme vychladnúť.
  2. Vychladnutú plnku natrieme na rozvaľkané cesto.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár