NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Chilli-con-carne
Chilli-con-carne
Recept Chilli-con-carne
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Vysokoskolak v kuchy    ·   30.3.2014

Chilli-con-carne

Alebo známe pod jednoduchým chili, doslovne znamená chili s mäsom. Toto pikantné jedlo prirodzene musí obsahovať chili papričky, mleté mäso, najčastejšie hovädzie, paradajky a fazuľu. Na dochutenie sa často pridáva cibuľa i cesnak a rôzne korenia a takisto veľmi frekventovane sa servíruje s tortilla chipsami. Každý región má však iné tradície a preto sa aj variácie na chili môžu veľmi líšiť. Ja vám preto prinášam moju verziu.

Suroviny
125 g
mleté hovädzie mäso
1
veľká mrkva
2 stúčiky
cesnak
3/4 konzervy (konzerva 400g)
lúpané paradajky
1/2 konzervy (konzerva 400 g)
červená fazula
chili omáčka
sladká červená paprika
údená paprika
soľ
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak a pridáme k nemu na kolieska nakrájanú mrkvu.
  2. Necháme ju chvíľu opiecť a pridáme mäso.
  3. To tiež sprudka osmažíme, aby sa zatiahlo, všetko dobre premiešame.
  4. Následne zalejeme lúpanými paradajkami z konzervy, ochutíme paprikami, soľou a chili omáčkou.
  5. Znovu premiešame a pod pokrievkou dusíme 20 minút.
  6. Po uplynutí pridáme 1/2 konzervy fazule, zmiešame a podľa chuti pridáme koreniny.
Pravé chili by malo byť trochu redšej konzistencie, takže ak paradajky pustili málo šťavy, môžeme doliať vodou, alebo ešte lepšie vývarom. Ja osobne však preferujem hustejšiu konzistenciu, takže som nechala vyvrieť viac šťavy. Pre rodinku by som ju však podávala tak ako sa má. Och a mimochodom, to správne chili má vraj obsahovať ešte jednu ingredienciu, ktorá tomu dodá ten správny šmrnc: kocku kvalitnej horkej čokolády. Dobrú chuť prajem!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár