Chilli-con-carne

Recept Chilli-con-carne

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 30.3.2014

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Alebo známe pod jednoduchým chili, doslovne znamená chili s mäsom. Toto pikantné jedlo prirodzene musí obsahovať chili papričky, mleté mäso, najčastejšie hovädzie, paradajky a fazuľu. Na dochutenie sa často pridáva cibuľa i cesnak a rôzne korenia a takisto veľmi frekventovane sa servíruje s tortilla chipsami. Každý región má však iné tradície a preto sa aj variácie na chili môžu veľmi líšiť. Ja vám preto prinášam moju verziu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 30.3.2014

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

SUROVINY

125 gmleté hovädzie mäso
1veľká mrkva
2 stúčikycesnak
3/4 konzervy (konzerva 400g)lúpané paradajky
1/2 konzervy (konzerva 400 g)červená fazula
chili omáčka
sladká červená paprika
údená paprika
soľ
olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak a pridáme k nemu na kolieska nakrájanú mrkvu.
  2. Necháme ju chvíľu opiecť a pridáme mäso.
  3. To tiež sprudka osmažíme, aby sa zatiahlo, všetko dobre premiešame.
  4. Následne zalejeme lúpanými paradajkami z konzervy, ochutíme paprikami, soľou a chili omáčkou.
  5. Znovu premiešame a pod pokrievkou dusíme 20 minút.
  6. Po uplynutí pridáme 1/2 konzervy fazule, zmiešame a podľa chuti pridáme koreniny.
Pravé chili by malo byť trochu redšej konzistencie, takže ak paradajky pustili málo šťavy, môžeme doliať vodou, alebo ešte lepšie vývarom. Ja osobne však preferujem hustejšiu konzistenciu, takže som nechala vyvrieť viac šťavy. Pre rodinku by som ju však podávala tak ako sa má. Och a mimochodom, to správne chili má vraj obsahovať ešte jednu ingredienciu, ktorá tomu dodá ten správny šmrnc: kocku kvalitnej horkej čokolády. Dobrú chuť prajem!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť