Chilli-con-carne

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 30.3.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Alebo známe pod jednoduchým chili, doslovne znamená chili s mäsom. Toto pikantné jedlo prirodzene musí obsahovať chili papričky, mleté mäso, najčastejšie hovädzie, paradajky a fazuľu. Na dochutenie sa často pridáva cibuľa i cesnak a rôzne korenia a takisto veľmi frekventovane sa servíruje s tortilla chipsami. Každý región má však iné tradície a preto sa aj variácie na chili môžu veľmi líšiť. Ja vám preto prinášam moju verziu.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 30.3.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
SUROVINY
125 gmleté hovädzie mäso
1veľká mrkva
2 stúčikycesnak
3/4 konzervy (konzerva 400g)lúpané paradajky
1/2 konzervy (konzerva 400 g)červená fazula
chili omáčka
sladká červená paprika
údená paprika
soľ
olivový olej
- Na oleji orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak a pridáme k nemu na kolieska nakrájanú mrkvu.
- Necháme ju chvíľu opiecť a pridáme mäso.
- To tiež sprudka osmažíme, aby sa zatiahlo, všetko dobre premiešame.
- Následne zalejeme lúpanými paradajkami z konzervy, ochutíme paprikami, soľou a chili omáčkou.
- Znovu premiešame a pod pokrievkou dusíme 20 minút.
- Po uplynutí pridáme 1/2 konzervy fazule, zmiešame a podľa chuti pridáme koreniny.
KOMENTÁRE K RECEPTU