Zebra cheesecake

Recept Zebra cheesecake

Pridal: Katka, 18.2.2014

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Prišla nedeľa a mali sme ako každý týždeň chuť na nejaký koláčik. Priateľ zrazu vyhlásil - ,,dal by som si niečo tvarohové, čo tak cheesecake Kati?" A tak ma chytilo premýšľanie a googlenie, pretože ten klasický sme už mali toľko krát, že ma omrzelo ho pripravovať dookola :-) Trošku fantázie a bol na svete - Zebra cheesecake, v ktorom sa spojila klasická chuť s kakaovou. Odporúčam vyskúšať, je vynikajúci a za 2 hodiny bolo po ňom. Hodí sa ako koláč ku káve, či ako torta :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 18.2.2014

Kategorie: Torty

SUROVINY

600 gtvaroh jemný
300 gpochúťková smotana
150 gpráškový cukor
z 1 kusucitrónová kôra
2 KLvanilková aróma
2 PLhladká múka
4 PLkakao
140 gpiškóty
70 gmaslo
2 ksvajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rozdrvíme si v mixéri piškóty najemno, avšak nie na úplný prach.
  2. Maslo roztopíme a prilejeme do piškót. Rukou dobre premiešame aby nám vznikla hmota.
  3. Piškótovú zmes rovnomerne utlačíme do okrúhlej formy aj po okrajoch. Ako pomôcku použite polievkovú lyžicu.
  4. Do vyššej misky vložíme tvaroh, smotanu, cukor, vajcia, citrónovú kôru, vanilkovú arómu a múku a pomocou mixéra spracujeme na hladký krém.
  5. Odlejeme polovicu tvarohového krému, do ktorého zapracujeme kakao.
  6. Aby sme dosiahli zebrový efekt na piškótový korpus postupne po dvoch polievkových lyžiciach vrstvíme krém - najskôr dve lyžice bieleho krému, naň dve lyžice kakaového krému až kým spotrebujeme všetok krém.
  7. Nakoniec aby sa krém usadil 2 krát pobúchame formou o pracovnú dosku. Nie veľmi, aby sa krém navzájom nezmiešal.
  8. Formu vložíme do rúry vyhriatej na 150 °C a pečieme 35 - 40 minút, kým okraje chytia zlatú farbu. Dávajte však pozor aby ste cheesecake veľmi nevysušili a nepopraskal. Ak sa Vám bude stred triasť ako želatína, nevadí to, pri chladnutí stuhne.
  9. Koláč vyberte a nechajte 20 minút vychladnúť. Následne ho vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie však na noc (ak vydržíte odolať :-) )
  10. A teraz hor sa do krájania a podávania :-) Do scheescakovania

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť