NajRecept.sk Torty Zebra cheesecake
Zebra cheesecake
Recept Zebra cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   18.2.2014

Zebra cheesecake

Prišla nedeľa a mali sme ako každý týždeň chuť na nejaký koláčik. Priateľ zrazu vyhlásil - ,,dal by som si niečo tvarohové, čo tak cheesecake Kati?" A tak ma chytilo premýšľanie a googlenie, pretože ten klasický sme už mali toľko krát, že ma omrzelo ho pripravovať dookola :-) Trošku fantázie a bol na svete - Zebra cheesecake, v ktorom sa spojila klasická chuť s kakaovou. Odporúčam vyskúšať, je vynikajúci a za 2 hodiny bolo po ňom. Hodí sa ako koláč ku káve, či ako torta :-)

Suroviny
600 g
tvaroh jemný
300 g
pochúťková smotana
150 g
práškový cukor
z 1 kusu
citrónová kôra
2 KL
vanilková aróma
2 PL
hladká múka
4 PL
kakao
140 g
piškóty
70 g
maslo
2 ks
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rozdrvíme si v mixéri piškóty najemno, avšak nie na úplný prach.
  2. Maslo roztopíme a prilejeme do piškót. Rukou dobre premiešame aby nám vznikla hmota.
  3. Piškótovú zmes rovnomerne utlačíme do okrúhlej formy aj po okrajoch. Ako pomôcku použite polievkovú lyžicu.
  4. Do vyššej misky vložíme tvaroh, smotanu, cukor, vajcia, citrónovú kôru, vanilkovú arómu a múku a pomocou mixéra spracujeme na hladký krém.
  5. Odlejeme polovicu tvarohového krému, do ktorého zapracujeme kakao.
  6. Aby sme dosiahli zebrový efekt na piškótový korpus postupne po dvoch polievkových lyžiciach vrstvíme krém - najskôr dve lyžice bieleho krému, naň dve lyžice kakaového krému až kým spotrebujeme všetok krém.
  7. Nakoniec aby sa krém usadil 2 krát pobúchame formou o pracovnú dosku. Nie veľmi, aby sa krém navzájom nezmiešal.
  8. Formu vložíme do rúry vyhriatej na 150 °C a pečieme 35 - 40 minút, kým okraje chytia zlatú farbu. Dávajte však pozor aby ste cheesecake veľmi nevysušili a nepopraskal. Ak sa Vám bude stred triasť ako želatína, nevadí to, pri chladnutí stuhne.
  9. Koláč vyberte a nechajte 20 minút vychladnúť. Následne ho vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie však na noc (ak vydržíte odolať :-) )
  10. A teraz hor sa do krájania a podávania :-) Do scheescakovania

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár