Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom

Pridal: adkas-tastyfood, 23.2.2014
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ja nie som velmi velky fanusik muffin, ale raz zacas ich upeciem. Velmi, velmi doporucujem vyskusat tieto muffiny. Som z nich nadsena. Uzasne kremy, ktore isto pouzijem aj u nejakeho ineho zakusku, pripadne v torte. Take jednoduche na pripravu a vysledok je ohromujuci. Cesto je sice trochu tuhsie, ale krasne sa oddeluje od papierovych kosickov a muffiny su prijemnej vanilkovo-citronovej chuti. Krem vam zarucene poskytne chutovu rozkos. Jednoduche, pohladne a navyse chutne muffiny. Piekla som z dvojitej davky, kedze som chcela vyskusat oba kremy.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 23.2.2014
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
SUROVINY
160 g - mäkkémaslo
120 gpráškový cukor
3 ksvajce
165 gpolohrubá múka
1 a 1/2 KLprášok do pečiva
1 KLvanilkový extrakt
z 1 kscitrónová kôra
Krém:
250 gmascarpone
250 mlšľahačková smotana
5 - 6 PLnesquick banánový
5 - 6 PLnesquick jahodový
Najprv si pripravime krem. Je dobre, ak ho zachladime v chladnicke aspon 30 minut pred pouzitim.
- Vyslahame slahackovu smotanu.
- Jemnymi kruzivym pohybmi zmiesame obe masy tak, aby sme dostali krasny zamatovy kompaktny krem. Nedoporucujem slahat mascarpone mixerom lebo ma tendenciu velmi zrednut. Ak chcete oba kremy, treba upiect 24 muffin alebo mascarpone a slahacku rozdelit na dve casti , ale potom si upravte aj mnozstvo jahodoveho a bananoveho Nesquiku.
- Zmakknute maslo s cukrom vyslahame dopenista.
- Po jednom pridavame vajicka a dobre preslahame. Vsetky surovivny maju byt izbovej teploty.
- Malou lyzickou zarovname vrch a pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 °C asi 20 minut.
- Po vychladeni na muffiny nanesieme krem pomocou cukrarenskeho vrecka.
- Dozdobime podla lubovole ( cerstvym ovocim, perlickami , coko struzlinkami a pod.)
KOMENTÁRE K RECEPTU