Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom

Recept Vanilkovo-citrónové muffiny s jahodovým a banánovým mascarpone krémom

Pridal: adkas-tastyfood, 23.2.2014

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ja nie som velmi velky fanusik muffin, ale raz zacas ich upeciem. Velmi, velmi doporucujem vyskusat tieto muffiny. Som z nich nadsena. Uzasne kremy, ktore isto pouzijem aj u nejakeho ineho zakusku, pripadne v torte. Take jednoduche na pripravu a vysledok je ohromujuci. Cesto je sice trochu tuhsie, ale krasne sa oddeluje od papierovych kosickov a muffiny su prijemnej vanilkovo-citronovej chuti. Krem vam zarucene poskytne chutovu rozkos. Jednoduche, pohladne a navyse chutne muffiny. Piekla som z dvojitej davky, kedze som chcela vyskusat oba kremy.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 23.2.2014

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

SUROVINY

160 g - mäkkémaslo
120 gpráškový cukor
3 ksvajce
165 gpolohrubá múka
1 a 1/2 KLprášok do pečiva
1 KLvanilkový extrakt
z 1 kscitrónová kôra

Krém:

250 gmascarpone
250 mlšľahačková smotana
5 - 6 PLnesquick banánový
5 - 6 PLnesquick jahodový

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Najprv si pripravime krem. Je dobre, ak ho   zachladime  v chladnicke aspon 30 minut pred pouzitim.
  1. Vyslahame slahackovu smotanu.
  2. Rucne vymiesame mascarpone  s Nesquikom a potom pridame vyslahanu slahacku.
  3. Jemnymi kruzivym pohybmi  zmiesame obe masy tak, aby sme dostali krasny zamatovy kompaktny krem. Nedoporucujem slahat mascarpone mixerom lebo ma tendenciu velmi zrednut. Ak chcete oba kremy, treba upiect 24 muffin alebo mascarpone a slahacku rozdelit na dve casti , ale potom si upravte aj mnozstvo jahodoveho  a bananoveho Nesquiku.
Priprava muffin:
  1. Zmakknute maslo s cukrom  vyslahame dopenista.
  2. Po jednom pridavame vajicka a dobre preslahame. Vsetky surovivny maju byt izbovej teploty.
  3. Potom pridame vanilkovy extrakt a postruhanu citronovu koru.
  4. Opat dobre preslahame. Nakoniec uz len rucne vmiesame preosiatu muku s praskom do peciva.
  5. Cesto rozdelime do 12 papierovych kosickov.
  6. Malou lyzickou zarovname vrch a pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 °C asi 20 minut.
  7. Kontrola spajlou. Vyberieme a nechame vychladnut na mriezke.
  8. Po vychladeni na  muffiny nanesieme krem pomocou cukrarenskeho vrecka.
  9. Dozdobime podla lubovole ( cerstvym ovocim, perlickami , coko struzlinkami a pod.)
 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť