Tvarohový koláč so želatínou

Pridal: Ywett, 26.2.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Recept z mojej receptovej písanky a kedže je taký osviežujúci, najradšej ho pečiem v lete. Už som ho vyskúšala upiecť aj ako tortu a kedže zo začiatku som mala najradšej také recepty kde sa nemuselo vážiť, tak tento mám aj kvôli tomu obľúbený a aj chuťovo je výborný.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Ywett, 26.2.2014
Kategorie:
SUROVINY
6 ksvajce
6 PLkryštálový cukor
6 PLpolohrubá múka
2 PLkakao
1/2 baleniaprášok do pečiva
1 dclolej
Plnka I:
500 gjemný tvaroh
250 gmaslo
1 balenievanilkový cukor
8 PLpráškový cukor
Plnka II:
1 litervoda
1 prášokpomarančový džús
7 PLkryštálový cukor
2 baleniazlatý klas
Cesto:
- Celé vajcia s cukrom vyšlaháme.
- Postupne pridávame olej, múku, prášok do pečiva a kakao.
- Cesto vylejeme na pomastený a pomúčený plech a upečieme ( plech som použila s rozmerom 36x26 cm)
- Maslo vymiešame s práškovým a vanílkovým cukrom.
- Pridáme tvaroh a podľa chuti môžme pridať aj troška rumu.
- Plnku rozotrieme na vychladnutý koláč.
- V 500 ml vody na ohni rozpustíme cukor a šumienku (zvyknem kupovaťTang-pomaranč)
- V ďalších 500 ml vody rozmiešame 2 prášky Zlatý klas a vlejeme do vriaceho cukrového roztoku.
- Za stáleho miešania necháme zhustnúť.
- Necháme želatínu troška vychladnúť a potom rozotrieme na tvarohovú plnku.
- Odložíme na chladné miesto a po stuhnutí koláč pokrájame.
- Dobrú chuť!
KOMENTÁRE K RECEPTU