Tvarohový koláč so želatínou

Recept Tvarohový koláč so želatínou

Pridal: Ywett, 26.2.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Recept z mojej receptovej písanky a kedže je taký osviežujúci, najradšej ho pečiem v lete. Už som ho vyskúšala upiecť aj ako tortu a kedže zo začiatku som mala najradšej také recepty kde sa nemuselo vážiť, tak tento mám aj kvôli tomu obľúbený a aj chuťovo je výborný.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Ywett, 26.2.2014

Kategorie:

SUROVINY

6 ksvajce
6 PLkryštálový cukor
6 PLpolohrubá múka
2 PLkakao
1/2 baleniaprášok do pečiva
1 dclolej

Plnka I:

500 gjemný tvaroh
250 gmaslo
1 balenievanilkový cukor
8 PLpráškový cukor

Plnka II:

1 litervoda
1 prášokpomarančový džús
7 PLkryštálový cukor
2 baleniazlatý klas

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Cesto:
  1. Celé vajcia s cukrom vyšlaháme.
  2. Postupne pridávame olej, múku, prášok do pečiva a kakao.
  3. Cesto vylejeme na pomastený a pomúčený plech a upečieme ( plech som použila s rozmerom 36x26 cm)
  Plnka I:
  1. Maslo vymiešame s práškovým a vanílkovým cukrom.
  2. Pridáme tvaroh a podľa chuti môžme pridať aj troška rumu.
  3. Plnku rozotrieme na vychladnutý koláč.
  Plnka II:
  1. V 500 ml vody na ohni rozpustíme cukor a šumienku (zvyknem kupovaťTang-pomaranč)
  2. V ďalších 500 ml vody rozmiešame 2 prášky Zlatý klas a vlejeme do vriaceho cukrového roztoku.
  3. Za stáleho miešania necháme zhustnúť.
  4. Necháme želatínu troška vychladnúť a potom rozotrieme na tvarohovú plnku.
  5. Odložíme na chladné miesto a po stuhnutí koláč pokrájame.
  6. Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť