Treska s pečenou cviklou

Pridal: S varechou v ruke, 11.2.2014
Kategorie: Ryby a morské plody
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Morské ryby sú zdravé a budú aj rádioaktívne, ja som možno stihol pripraviť zatiaľ len tú zdravú.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 11.2.2014
Kategorie: Ryby a morské plody
SUROVINY
filety z tmavej tresky
šalvia
petržlenová vňať
olivový olej
sezamový olej
arašidový olej
citrónová šťava
soľ
čierne mleté korenie
alebo kyslá smotanajogurt
chren
cvikla
- Umytú, rovnako veľkú cviklu som osolil a veľmi dobre zabalil do alobalu, dal som ju piecť do rúry na 180°C asi na hodinku. Prípravu som okukal od jedného perfektného kuchára (J.Židek) a cvikla bola naozaj výborná.
- Lístky šalvie a petržlenu som nakrájal keramickým nožom a hodil som ich do olivového oleja.
- Touto marinádou som natrel posolené a okorenené filety a nechal som ich chvíľku (tresku a marinádu), nech si povedia čo majú nové, dlho sa nevideli.
- Upečenú cviklu som očistil a nakrájal.
- Z jogurtu, chrenu a soli som vymiešal omáčku.
- Marinované filety som upiekol na suchej panvici a pokiaľ sa opekali, trvalo to len chvíľku, tak som zo sezamového, arašidového, olivového oleja, citrónovej šťavy a soli vyšľahal (15 sek.) emulziu, potom som pridal nakrájanú petržlenovú vňať a šalviu. Pomer olejov a citrónovej šťavy 1:1.
- Filetky sú upečené, tak ich prelejeme zálievkou a cviklu chrenovou omáčkou. Môžeme podávať.
KOMENTÁRE K RECEPTU