Treska s pečenou cviklou

Recept Treska s pečenou cviklou

Pridal: S varechou v ruke, 11.2.2014

Kategorie: Ryby a morské plody

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Morské ryby sú zdravé a budú aj rádioaktívne, ja som možno stihol pripraviť zatiaľ len tú zdravú.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 11.2.2014

Kategorie: Ryby a morské plody

SUROVINY

filety z tmavej tresky
šalvia
petržlenová vňať
olivový olej
sezamový olej
arašidový olej
citrónová šťava
soľ
čierne mleté korenie
alebo kyslá smotanajogurt
chren
cvikla

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Umytú, rovnako veľkú cviklu som osolil a veľmi dobre zabalil do alobalu, dal som ju piecť do rúry na 180°C asi na hodinku. Prípravu som okukal od jedného perfektného kuchára (J.Židek) a cvikla bola naozaj výborná.
  2. Lístky šalvie a petržlenu som nakrájal keramickým nožom a hodil som ich do olivového oleja.
  3. Touto marinádou som natrel posolené a okorenené filety a nechal som ich chvíľku (tresku a marinádu), nech si povedia čo majú nové, dlho sa nevideli.
  4. Upečenú cviklu som očistil a nakrájal.
  5. Z jogurtu, chrenu a soli som vymiešal omáčku.
  6. Marinované filety som upiekol na suchej panvici a pokiaľ sa opekali, trvalo to len chvíľku, tak som zo sezamového, arašidového, olivového oleja, citrónovej šťavy a soli vyšľahal (15 sek.) emulziu, potom som pridal nakrájanú petržlenovú vňať a šalviu. Pomer olejov a citrónovej šťavy 1:1.
  7. Filetky sú upečené, tak ich prelejeme zálievkou a cviklu chrenovou omáčkou. Môžeme podávať.
Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť