Treska s pečenou cviklou

Treska s pečenou cviklou

By 11. februára 2014

Morské ryby sú zdravé a budú aj rádioaktívne, ja som možno stihol pripraviť zatiaľ len tú zdravú.

Instructions

  1. Umytú, rovnako veľkú cviklu som osolil a veľmi dobre zabalil do alobalu, dal som ju piecť do rúry na 180°C asi na hodinku. Prípravu som okukal od jedného perfektného kuchára (J.Židek) a cvikla bola naozaj výborná.
  2. Lístky šalvie a petržlenu som nakrájal keramickým nožom a hodil som ich do olivového oleja.
  3. Touto marinádou som natrel posolené a okorenené filety a nechal som ich chvíľku (tresku a marinádu), nech si povedia čo majú nové, dlho sa nevideli.
  4. Upečenú cviklu som očistil a nakrájal.
  5. Z jogurtu, chrenu a soli som vymiešal omáčku.
  6. Marinované filety som upiekol na suchej panvici a pokiaľ sa opekali, trvalo to len chvíľku, tak som zo sezamového, arašidového, olivového oleja, citrónovej šťavy a soli vyšľahal (15 sek.) emulziu, potom som pridal nakrájanú petržlenovú vňať a šalviu. Pomer olejov a citrónovej šťavy 1:1.
  7. Filetky sú upečené, tak ich prelejeme zálievkou a cviklu chrenovou omáčkou. Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Treska s pečenou cviklou

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *