NajRecept.sk Ryby a morské plody Treska s pečenou cviklou
Treska s pečenou cviklou
Recept Treska s pečenou cviklou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   11.2.2014

Treska s pečenou cviklou

Morské ryby sú zdravé a budú aj rádioaktívne, ja som možno stihol pripraviť zatiaľ len tú zdravú.

Suroviny
filety z tmavej tresky
šalvia
petržlenová vňať
olivový olej
sezamový olej
arašidový olej
citrónová šťava
soľ
čierne mleté korenie
alebo kyslá smotana
jogurt
chren
cvikla
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Umytú, rovnako veľkú cviklu som osolil a veľmi dobre zabalil do alobalu, dal som ju piecť do rúry na 180°C asi na hodinku. Prípravu som okukal od jedného perfektného kuchára (J.Židek) a cvikla bola naozaj výborná.
  2. Lístky šalvie a petržlenu som nakrájal keramickým nožom a hodil som ich do olivového oleja.
  3. Touto marinádou som natrel posolené a okorenené filety a nechal som ich chvíľku (tresku a marinádu), nech si povedia čo majú nové, dlho sa nevideli.
  4. Upečenú cviklu som očistil a nakrájal.
  5. Z jogurtu, chrenu a soli som vymiešal omáčku.
  6. Marinované filety som upiekol na suchej panvici a pokiaľ sa opekali, trvalo to len chvíľku, tak som zo sezamového, arašidového, olivového oleja, citrónovej šťavy a soli vyšľahal (15 sek.) emulziu, potom som pridal nakrájanú petržlenovú vňať a šalviu. Pomer olejov a citrónovej šťavy 1:1.
  7. Filetky sú upečené, tak ich prelejeme zálievkou a cviklu chrenovou omáčkou. Môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár