Umytú, rovnako veľkú cviklu som osolil a veľmi dobre zabalil do alobalu, dal som ju piecť do rúry na 180°C asi na hodinku. Prípravu som okukal od jedného perfektného kuchára (J.Židek) a cvikla bola naozaj výborná.
Lístky šalvie a petržlenu som nakrájal keramickým nožom a hodil som ich do olivového oleja.
Touto marinádou som natrel posolené a okorenené filety a nechal som ich chvíľku (tresku a marinádu), nech si povedia čo majú nové, dlho sa nevideli.
Upečenú cviklu som očistil a nakrájal.
Z jogurtu, chrenu a soli som vymiešal omáčku.
Marinované filety som upiekol na suchej panvici a pokiaľ sa opekali, trvalo to len chvíľku, tak som zo sezamového, arašidového, olivového oleja, citrónovej šťavy a soli vyšľahal (15 sek.) emulziu, potom som pridal nakrájanú petržlenovú vňať a šalviu. Pomer olejov a citrónovej šťavy 1:1.
Filetky sú upečené, tak ich prelejeme zálievkou a cviklu chrenovou omáčkou. Môžeme podávať.