Pražma na sušených slivkách

Recept Pražma na sušených slivkách

Pridal: S varechou v ruke, 11.2.2014

Kategorie: Ryby a morské plody

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

pražma kráľovská
tymián
petržlenová vňať
olivový olej
citrónová šťava
cesnak
soľ
sušené slivky
cestíčko
olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z cesnaku, čerstvého tymiánu (perfektná bylinka, dávam ju teraz skoro všade), olivového oleja, citrónovej šťavy a soli, som spravil marinádu.
  2. Nechal som ju odpočinúť.
  3. Očistil som rybky, narezal som ich, dobre ponatieral marinádou a nechal som ich asi dve hodinky len tak ležať. Do brucha som im napchal petržlenovú vňať.
  4. Sušené slivky som dal do cestíčka a vypražil som ich (videl som to na jednom blogu, ale vtedy som to len tak okrajovo zaregistroval a dnes v noci to vo mne vyplávalo na povrch a mne začali hneď tiecť sliny. Ďakujem, ďakujem. Boli výborné).
  5. Do rúry vyhriatej na 200 °C som vložil rybky a hneď som na nich pustil aj gril s ventilátorom (vyhral gril s ventilátorom, rybky to vzdali). Stačilo im 20 minút.
  6. Podával som na rukole, s malými paradajkami a výbornými sušenými slivkami.
Dobrú chuť!

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť