Pražma na sušených slivkách

Pridal: S varechou v ruke, 11.2.2014
Kategorie: Ryby a morské plody
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 11.2.2014
Kategorie: Ryby a morské plody
SUROVINY
pražma kráľovská
tymián
petržlenová vňať
olivový olej
citrónová šťava
cesnak
soľ
sušené slivky
cestíčko
olej
- Z cesnaku, čerstvého tymiánu (perfektná bylinka, dávam ju teraz skoro všade), olivového oleja, citrónovej šťavy a soli, som spravil marinádu.
- Nechal som ju odpočinúť.
- Očistil som rybky, narezal som ich, dobre ponatieral marinádou a nechal som ich asi dve hodinky len tak ležať. Do brucha som im napchal petržlenovú vňať.
- Sušené slivky som dal do cestíčka a vypražil som ich (videl som to na jednom blogu, ale vtedy som to len tak okrajovo zaregistroval a dnes v noci to vo mne vyplávalo na povrch a mne začali hneď tiecť sliny. Ďakujem, ďakujem. Boli výborné).
- Do rúry vyhriatej na 200 °C som vložil rybky a hneď som na nich pustil aj gril s ventilátorom (vyhral gril s ventilátorom, rybky to vzdali). Stačilo im 20 minút.
- Podával som na rukole, s malými paradajkami a výbornými sušenými slivkami.
KOMENTÁRE K RECEPTU