NajRecept.sk Ryby a morské plody Pražma na sušených slivkách
Pražma na sušených slivkách
Recept Pražma na sušených slivkách
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   11.2.2014

Pražma na sušených slivkách

Suroviny
pražma kráľovská
tymián
petržlenová vňať
olivový olej
citrónová šťava
cesnak
soľ
sušené slivky
cestíčko
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z cesnaku, čerstvého tymiánu (perfektná bylinka, dávam ju teraz skoro všade), olivového oleja, citrónovej šťavy a soli, som spravil marinádu.
  2. Nechal som ju odpočinúť.
  3. Očistil som rybky, narezal som ich, dobre ponatieral marinádou a nechal som ich asi dve hodinky len tak ležať. Do brucha som im napchal petržlenovú vňať.
  4. Sušené slivky som dal do cestíčka a vypražil som ich (videl som to na jednom blogu, ale vtedy som to len tak okrajovo zaregistroval a dnes v noci to vo mne vyplávalo na povrch a mne začali hneď tiecť sliny. Ďakujem, ďakujem. Boli výborné).
  5. Do rúry vyhriatej na 200 °C som vložil rybky a hneď som na nich pustil aj gril s ventilátorom (vyhral gril s ventilátorom, rybky to vzdali). Stačilo im 20 minút.
  6. Podával som na rukole, s malými paradajkami a výbornými sušenými slivkami.
Dobrú chuť!

 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár