Pohánkové rizoto s krémovými šampiňónmi a vlašskými orechami

Recept Pohánkové rizoto s krémovými šampiňónmi a vlašskými orechami

Pridal: Spinava kuchyna je s, 13.2.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto je varianta na talianske rizoto, ktoré si môžete urobiť aj keď práve doma nemáte ryžu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 13.2.2014

Kategorie:

SUROVINY

1 hrnčeklúpaná pohánka
olivový olej
1 - 1,5 litra teplý zeleninový vývar
300 gkrémové šampiňóny
1 KLsušený tymián
maslo
parmezán
soľ
4 strúčikycesnak
vlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hrnca si nalejeme olivový olej (asi tak 2 polievkové lyžice) a pridáme kúsok masla. Zohrievame na miernom ohni.
  2. Keď je maslo roztopené pridáme opláchnutú pohánku a chvíľu ju smažíme.
  3. K pohánke prilejeme zopár naberačiek vývaru, tak aby bola pohánka zakrytá. Na miernom plameni za občasného miešania varíme.
  4. Keď sa nám tekutina vyparí opäť prilejeme vývar. Takto pokračujeme až kým pohánka nie je uvarená (cca 20 minút). Ochutnáme a ak je potrebné osolíme ju.
  5. Keď je pohánka hotová, na panvicu si dáme olivový olej a sprudka osmahneme na plátky nakrájané šampiňóny.
  6. Trošku ich osolíme, pridáme tymián a pretlačený cesnak (keď pridáte cesnak ihneď huby odstavte).
  7. Huby pridajte k pohánke, premiešajte a pridajte hrsť nastrúhaného parmezánu a kúsok masla. Premiešajte a odstavte.
  8. Pohánkové rizoto podávajte ozdobené strúhaným parmezánom a nasucho opraženými vlašskými orechami.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť