Mrkvový krém s kokosovým mliekom

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 15.2.2014
Kategorie: Zeleninový vývar, Husté polievky, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Dnes sa pokúsim do vašich kuchýň vniesť aspoň trochu exotiky, keďže u nás to na trópy stále nevyzerá ani náhodou. Ak nepatríte k tým šťastlivcom, čo si už vyvaľujú pupky telá pri mori na pláži pod slnečníkom, inšpirujte sa aspoň týmto rýchlym obedom.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 15.2.2014
Kategorie: Zeleninový vývar, Husté polievky, Polievky
SUROVINY
3 menšie kusymrkva
troškumaslo
korenie 4 farieb
165 ml plechovkakokosové mlieko
- Mrkvu nakrájanú na kolieska na masle jemne orestujeme a zalejeme horúcou vodou (aby to šlo rýchlejšie).
- Dochutíme korením podľa chuti, ja som zvolila korenie štyroch farieb (guľôčky, samozrejme, najprv rozdrvíme :D).
- Varíme do zmäknutia, netrvá to ani 10 minút. Ak ste dali príliš veľa vody a nestihla sa odpariť, radšej ju prelejte niekde bokom. Krém musí byť trochu hustejší a je istejšie ho vývarom potom riediť, ťažko by sa nám niečím neskôr zahusťoval.
- Mrkvu zmixujeme na kašu a pridáme asi tri štvrtiny plechovky kokosového mlieka. Buď ju predtým pretrepte, alebo dajte všetku vodovú časť a trochu krémovej.
- Znovu premixujeme a necháme ešte dve minútky prevrieť, aby sa spojila chuť.
- Podávame ozdobenú kokosovým krémom alebo semienkami (celkom by sa mi k tomu páčili tekvicové..) či kokosovými plátkami, nechám to na vás :) Krém je vďaka mlieku naozaj sýty (dokonca som nebola na jednu ranu schopná celý ho zjesť), takže ak sa rozhodnete doplniť ho nejakým pečivom, druhý chod ani nebudete potrebovať.
KOMENTÁRE K RECEPTU