Lievance s mascarpone krémom z čiernych ríbezlí

Recept Lievance s mascarpone krémom z čiernych ríbezlí

Pridal: adkas-tastyfood, 13.2.2014

Kategorie: Sladké jedlá

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jedno poobedie v práci ma chytila mlsná. Len som vymýšľala, čo skvelé by som si dala. Angličanky už zo mňa majú srandu, že ja z tej kuchyne asi ani nevyjdem. Pomyslela som si v duchu, že teda ani tak ďaleko od pravdy nie sú, no ale nemusím predsa každému všetko vešať na nos :). Doteraz som vždy robila iba s droždím a bolo potrebné čakať, kým trochu cesto nakysne. Tu som čakala max. 10 min. kým som si pripravila ostatné veci a hneď som ich piekla. Zvažovala som síce aj jablkové lievance, ale nakoniec som sa rozhodla pre tieto a veru neľutujem. Z uvedeného množstva vyjde cca 28-30 kúskov. Závisí od veľkosti, aké veľké lievance pečiete.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 13.2.2014

Kategorie: Sladké jedlá

SUROVINY

250 gpolohrubá múka
2 ksvajce
1 PL - zmäknutémaslo
4 PLkryštálový cukor
300 mlmlieko
4 PLolej
štipkasoľ
2 KL - zarovnanéprášok do pečiva
trochu na pomastenie panviceolej

Krém:

mascarpone
2 PLdžem z čiernych ríbezlí

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetko spolu vymiešame na hustejšie cesto a necháme asi 10 minút postáť.
  2. Panvicu iba potrieme maslaničkou  namočenou v oleji. Panvicu dobre rozohrejeme a lyžicou kladieme cesto na panvicu.
  3. Upečieme lievance z oboch strán.
Mascarpone krém
  1. Mascarpone vymiešame s dvoma lyžicami džemu z čiernych ríbezli. Jednoduché však?
  2. Potom už iba mastime a prekladáme a mastíme a prekladáme. Čo nám hrdlo ráči. Zaklincovať možno so sľahačkou.
Ešte záverečné konštatovanie - moje chuťové poháriky boli absolútne dokonale uspokojené :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť