Lievance s mascarpone krémom z čiernych ríbezlí

Pridal: adkas-tastyfood, 13.2.2014
Kategorie: Sladké jedlá
Nahraj fotku a pochváľ sa
Jedno poobedie v práci ma chytila mlsná. Len som vymýšľala, čo skvelé by som si dala. Angličanky už zo mňa majú srandu, že ja z tej kuchyne asi ani nevyjdem. Pomyslela som si v duchu, že teda ani tak ďaleko od pravdy nie sú, no ale nemusím predsa každému všetko vešať na nos :). Doteraz som vždy robila iba s droždím a bolo potrebné čakať, kým trochu cesto nakysne. Tu som čakala max. 10 min. kým som si pripravila ostatné veci a hneď som ich piekla. Zvažovala som síce aj jablkové lievance, ale nakoniec som sa rozhodla pre tieto a veru neľutujem. Z uvedeného množstva vyjde cca 28-30 kúskov. Závisí od veľkosti, aké veľké lievance pečiete.
Pridal: adkas-tastyfood, 13.2.2014
Kategorie: Sladké jedlá
SUROVINY
Krém:
- Všetko spolu vymiešame na hustejšie cesto a necháme asi 10 minút postáť.
- Panvicu iba potrieme maslaničkou namočenou v oleji. Panvicu dobre rozohrejeme a lyžicou kladieme cesto na panvicu.
- Upečieme lievance z oboch strán.
- Mascarpone vymiešame s dvoma lyžicami džemu z čiernych ríbezli. Jednoduché však?
- Potom už iba mastime a prekladáme a mastíme a prekladáme. Čo nám hrdlo ráči. Zaklincovať možno so sľahačkou.