Krokety plnené šampiňónmi

Pridal: adkas-tastyfood, 12.2.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Palacinky so šampiňóvou plnkou obalené v strúhanke a vypražené v olej. Toto jedlo nepatrí práve medzi najzdravšie, no raz za čas môžeme zhrešiť :-) Nič zložité, správnym dochutením vznikne skvelá pochúťka.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 12.2.2014
Kategorie:
SUROVINY
Palacinky:
250 mlmlieko
250 mlsýtená minerálka
2 ksvajce
300 ghladká múka
2 KLolivový olej
trochusoľ
na smaženie palaciniekolej
Plnka:
250 gšampiňóny
1 ksčervená cibuľa
2 - 3 PLolej
soľ
korenie
petržlenová vňať
K tomu ešte:
2 ksvajce
strúhanka
na vyprážanieolej
- Mlieko, mineralku, vajcia, olivovy olej, muku, trochu soli a spracujeme slahacom na nizkych otackach na hladke cesto a nechame priblizne 30 minut postat.
- Sampiony umyjeme, ocistime. Cibulu pokrajame na drobne kocky a spenime na oleji.
- Pridame sampinony a podusime. Osolime , okorenime.
- Pridame pokrajanu petrzlenovu vnat, premiesame a odstavime. Nechame vychladnut.
- Upecieme klasickym sposobom palacinky.
- Palacinky naplnime sampinonovou plnkou. Zatocime najprv pravu a lavu stranu, potom spodnu a hornu cast, aby vznikol taky sulok.
- Obalime v struhanke (jemnej) potom v rozslahanych vajciach opat v struhanke a vyprazime v oleji.
- Podavame s cerstvym salatom, cviklou a pod.
- Dobru chut!
KOMENTÁRE K RECEPTU