Kapustnica

Recept Kapustnica

Pridal: S varechou v ruke, 2.2.2014

Kategorie: Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Poctivá kapustnica, s údeným, klobásou, hubami a smotanou. Na Vianoce chutí najlepšie :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 2.2.2014

Kategorie: Polievky

SUROVINY

kyslá kapusta
údené mäso
pikantná klobása
Údená klobása
lesné huby
cibuľa
cesnak
masť
sladká smotana
hladká múka
čierne korenie
bobkový list
sladká mletá paprika
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V malom hrnci zalejeme horúcou vodou asi dve hrste sušených hríbov,  potom očistíme cesnak a nakrájame ho na drobno, s cibuľou spravíme to isté, ale nakrájame ju len tak všelijak.
  2. Vo veľkom hrnci ju potom orestujeme na bravčovej masti spolu s cesnakom, keď je do sklovita,  pridáme sladkú mletú papriku. Zalejeme vodou a vložíme umyté údené mäso, dva bobkáče, celé čierne korenie a varíme.
  3. Kyslú kapustu skontrolujeme a preberieme, šťavu som si dáme bokom, ak by bola kapusta málo kyslá, použijeme ju.
  4. Mäsko už máme skoro hotové tak ho vyberieme a namiesto neho vložíme kapustu a huby. Znova varíme.
  5. Keď začne vrieť, pripravíme si obľúbenú lyžicu a ochutnáme, ak treba pridáme soľ a znova ochutnáme.
  6. Nakrájané údené mäso pridáme do hrnca, zase ochutnáme a ďalej varíme, asi 20 minút, pričom nepretržite ochutnávame :)
  7. Kapustu nechceme mať úplne rozvarenú, takže sa blíži finále. Čerstvú (neúdenú) pikantnú klobásu nakrájame asi na 2-3 cm kúsky a vložíme ku kapuste do hrnca.
  8. Sladkú smotanu rozhabarkujeme s hladkou múkou a vylejeme do hrnca. Keď prevrie, tak ju odstavíme a necháme ju chvíľku odpočinúť, zaslúži si.
  9. Údenú klobásu som nakrájame na polcentimetrové kolieska, ale tak šikmo (všimnite si na obrázku) a dáme  ju na suchú rozpálenú panvicu z obidvoch strán "schrumkovatieť" a pustiť šťavu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť