NajRecept.sk Ryby a morské plody Kalamáre
Kalamáre
Recept Kalamáre
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   10.2.2014

Kalamáre

Kalamáre som kúpil asi pred mesiacom a nechal som ich odpočívať v mrazničke. Veľmi sa im tam páčilo, ale už sa začali trošku nudiť, tak som ich pripravil podľa jedného perfektného receptu, ktorý som našiel na Varecha.sk.

Suroviny
kalamáre
cesnak
citrónová šťava
olivový olej

Dresing:

dijonská horčica
olivový olej
citrónová šťava
čerstvo mleté korenie
petržlenová vňať
cesnak
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kalamáre som očistil, odstránil som všetky blany, chrupavky a iné nepotrebné veci, stiahol som ich z tenkej kože a vybral som aj papagájovský zobáčik.
  2. Prevrátil som ich ako ponožku a poriadne som ich vyumýval.
  3. Potom som ich nakrájal asi na centimetrové kolieska.
  4. Pridal som k nim nakrájaný cesnak, olivový olej a citrónovú šťavu.
  5. Premiešal som ich a nechal odležať v chlade.
  6. Do rozpáleného woku som dal odležané príšery a cca 2 - 3minúty som ich restoval.
  7. Keď sa skrútili a zmenili farbu, boli hotové.
  8. Prelial som ich dresingom, ten vyzeral asi takto:
Podával som s čerstvou nedomácou ciabattou, namáčali sme si ju do šťavy. Dobrú chuť :-)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár