Kalamáre

Recept Kalamáre

Pridal: S varechou v ruke, 10.2.2014

Kategorie: Ryby a morské plody

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kalamáre som kúpil asi pred mesiacom a nechal som ich odpočívať v mrazničke. Veľmi sa im tam páčilo, ale už sa začali trošku nudiť, tak som ich pripravil podľa jedného perfektného receptu, ktorý som našiel na Varecha.sk.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 10.2.2014

Kategorie: Ryby a morské plody

SUROVINY

kalamáre
cesnak
citrónová šťava
olivový olej

Dresing:

dijonská horčica
olivový olej
citrónová šťava
čerstvo mleté korenie
petržlenová vňať
cesnak
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kalamáre som očistil, odstránil som všetky blany, chrupavky a iné nepotrebné veci, stiahol som ich z tenkej kože a vybral som aj papagájovský zobáčik.
  2. Prevrátil som ich ako ponožku a poriadne som ich vyumýval.
  3. Potom som ich nakrájal asi na centimetrové kolieska.
  4. Pridal som k nim nakrájaný cesnak, olivový olej a citrónovú šťavu.
  5. Premiešal som ich a nechal odležať v chlade.
  6. Do rozpáleného woku som dal odležané príšery a cca 2 - 3minúty som ich restoval.
  7. Keď sa skrútili a zmenili farbu, boli hotové.
  8. Prelial som ich dresingom, ten vyzeral asi takto:
Podával som s čerstvou nedomácou ciabattou, namáčali sme si ju do šťavy. Dobrú chuť :-)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť