Jednoduchá paella

Recept Jednoduchá paella

Pridal: Spinava kuchyna je s, 13.2.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Povedala som si, že nebudem kupovať nové časopisy s receptami kým neuvarím aspoň polovicu z receptov, ktoré mám nahromadené doma. A tak som pri rozmýšľaní čo uvariť na obed a zároveň využiť suroviny, ktoré mám doma, narazila na jednoduchú paellu v starom vydaní časopisu APETIT. Moje rozhodnutie variť zo starších časopisov sa vyplatilo! Do paelly sa používa španielska papriková klobása chorizo, ale keďže som ho nemala, tak som použila dve mäkké, slovenské pálivé klobásky - na chuti to určite neubralo)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 13.2.2014

Kategorie:

SUROVINY

1 PLolivový olej
1 ks - nakrájaná nadrobnocibuľa
1 ks (použila som dlhú španielsku papriku Ramiro)červená paprika
2 ks pikantná klobása
2 strúčiky (nadrobno posekané)cesnak
1 ksčili paprička
1/2 KLmletá kukurma
soľ
1 hrnček (prepláchnutá použila som bielu ryžu kombinovanú s divokou ryžou)ryža
2 hrnčekyzeleninový vývar
200 g (olúpané)krevety
100 ghrášok mrazený
z 1/2 kscitrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do širokej panvice si nalejeme olivový olej a na miernou plameni ho zahrejeme.
  2. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásku a opekáme ju asi 2 minúty.
  3. Následne pridáme nakrájanú cibuľu a papriku, plameň zvýšime na maximum a sprudka opekáme do chrumkava.
  4. Keď je klobáska aj zelenina opečená, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a nakrájanú čili papričku a hneď ako nám cesnak zavonia, prisypeme kurkumu a ryžu a dobre premiešame aby sa ryža dobre obalila korením.
  5. Zalejeme dvoma hrnčekmi teplého zeleninového vývaru (vopred som si pripravila biobujón), prikryjeme a varíme na miernom ohni 15 - 20 minút, kým ryža nie je mäkká.
  6. Keď nám ryža zmäkne (pravidelne ryžu kontrolujte či náhodou nepotrebujete pridať vodu) pridáme krevety (môzu byť aj zmrazené), premiešame a opäť priklopíme aby sa nám krevety prehriali.
  7. Keď sú krevetky hotové, prihodíme hrášok, premiešame, opäť priklopíme a necháme hrášok zmäknúť (nie rozvariť! aby si zachoval peknú zelenú farbu).
  8. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu (pozor na kôstky :)), podľa chuti dosolíme, premiešame a odstavíme.
Prajem dobrú chuť! P.S. Ak si chcete vytvoriť doma španielsku atmosféru, ozdobte paellu dielikmi citrónu a popíjajte sangriu s ovocím :)  
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť