Jablká z kysnutého cesta

Recept Jablká z kysnutého cesta

Pridal: moj sladky svet, 25.2.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

450 ghladká múka
1/2 kockydroždie
270 mlmlieko
0,5 dlolej
1 ksvajce
40 gcukor
trochusoľ

stopka:

celá škorica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Droždie roztopíme v mlieku a pridáme ostatné suroviny.
  2. Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.
  3. Vyvaľkáme, nakrájame štvorce a naplníme ľubovoľnou plnkou. Ja som použila orechovú s jablkami.
  4. Konce spojíme stlačením a v rukách urobíme guľku.
  5. Obalíme dobre z každej strany v oleji a dáme do formičiek v tvare pologule.
  6. Koláčiky necháme ešte pol hodinu nakysnúť, potom ich upečieme.
  7. Ako stopku na naše "kysnuté jabĺčka" použijeme kúsok celej škorice a dozdobíme lístkom z cukru alebo čokolády.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť