Dyňová polievka

Recept Dyňová polievka

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 17.2.2014

Kategorie: Husté polievky, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Polievka z dyne Hokkaido ma načisto uchvátila. Bolo to asi pred mesiacom, kedy som ju jedla prvýkrát. Ako inak, pripravila ju pre mňa moja maminka. Bola famózna, dokonca som ju uprednostnila pred mäsom a to už o niečom svedčí(pretože ja som zarytý mäsožravec). Samozrejme, to by nebola ona, keby mi ju neprichystala v luxusnom prevedení, treba predsa potešiť nielen telo, ale aj dušu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 17.2.2014

Kategorie: Husté polievky, Polievky

SUROVINY

dyňa hokkaido
cesnak
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na kvapke oleja orestujeme na kocky nakrájanú dyňu (na dve porcie bude bohato stačiť jedna polovica) a zalejeme vriacou vodou (aby to bolo rýchlejšie, čas sú predsa peniaze ☺).
  2. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak, mleté čierne korenie a muškátový oriešok. Varíme do zmäknutia (zhruba 10 minút, možno aj menej).
  3. Odoberieme z plameňa a ponorným mixérom rozmixujeme.
  4. Vmiešame 2 až 3 lyžice kyslej smotany a necháme ešte trochu prehriať, aby sa spojili chute.
  5. Podávame s opečenými dyňovými semienkami alebo kyslou smotanou (alebo čímkoľvek, čo sa vám k tomu hodí ☺)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť