Dyňová polievka

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 17.2.2014
Kategorie: Husté polievky, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Polievka z dyne Hokkaido ma načisto uchvátila. Bolo to asi pred mesiacom, kedy som ju jedla prvýkrát. Ako inak, pripravila ju pre mňa moja maminka. Bola famózna, dokonca som ju uprednostnila pred mäsom a to už o niečom svedčí(pretože ja som zarytý mäsožravec). Samozrejme, to by nebola ona, keby mi ju neprichystala v luxusnom prevedení, treba predsa potešiť nielen telo, ale aj dušu.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 17.2.2014
Kategorie: Husté polievky, Polievky
SUROVINY
dyňa hokkaido
cesnak
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
kyslá smotana
- Na kvapke oleja orestujeme na kocky nakrájanú dyňu (na dve porcie bude bohato stačiť jedna polovica) a zalejeme vriacou vodou (aby to bolo rýchlejšie, čas sú predsa peniaze ☺).
- Pridáme nadrobno nasekaný cesnak, mleté čierne korenie a muškátový oriešok. Varíme do zmäknutia (zhruba 10 minút, možno aj menej).
- Odoberieme z plameňa a ponorným mixérom rozmixujeme.
- Vmiešame 2 až 3 lyžice kyslej smotany a necháme ešte trochu prehriať, aby sa spojili chute.
- Podávame s opečenými dyňovými semienkami alebo kyslou smotanou (alebo čímkoľvek, čo sa vám k tomu hodí ☺)
KOMENTÁRE K RECEPTU